Despre homeschooling și legalitatea acestei forme de învățământ în țara noastră am povestit pe larg acum ceva timp. Astăzi vă povestesc însă despre metodele de educație și de predare, pentru că a alege homeschooling-ul ca alternativă nu este nici pe departe singura alegere pe care trebuie să o facem.
Tradițional – metoda de învățare și predare seamănă cu ceea ce vedem în școlile tradiționale, în sensul că există note care se dau copiilor, sunt teste de care cei mici trebuie să treacă la o anumită perioadă de timp și așa mai departe. Această metodă poate fi, desigur, folosită la una sau la mai multe materii. De exemplu, la gramatică și matematică unde lucrurile nu lasă loc de interpretări metoda poate avea rezultate bune.
Charlotte Mason – Charlotte Mason a trăit în jurul anilor 1800 și credea că cei mici trebuie să învețe din experiențele din viața de zi cu zi, din joacă și creație. Această metodă include vizite la muzeu, activități în natură, discuții și povești, într-un singur cuvânt: experiențe.
Unit Studies – e o metodă simplă și tare utilă. Dacă cei mici vor să studieze un anumit lucru atunci toate activitățile lui trebuie să fie concentrate asupra respectivului subiect. De exemplu, în cazul în care copilului îi place astronomia atunci de la gramatică, la matematică sau desen toate aceste lecții vor fi legate de astronomie.
Eclectic – o metodă care le îmbină pe toate de mai sus și multe altele, asta în funcție de materiile predate și de vârsta și interesele copiilor și adulțior.
Acestea nu sunt singurele metode de educație în homeschooling, vă invit să citiți mai multe despre cele de mai sus și altele pe homeschoolcreations.net.
Sursă foto: SmartPlayhouse/ Flickr.com.