Citesc despre metodele de educația din afara granițelor și îmi dau seama că suntem pe drumul cel bun atunci când aflu de inițiative precum lansarea primului manual digital din România. Este vorba despre unul despre mediu, special conceput pentru elevii din clasele III – VII, adică cei care au vârsta cuprinsă între 8 și 13 ani. Eu zic însă că poate fi citit de părinți și celor mai micuți și că nu o să spună “Nu” cei mici la niște povești colorate și informative despre mediul înconjurător.
Aflăm cum putem să protejăm natura, că oamenii nu sunt mereu conştienţi care sunt urmările grave pe care faptele lor le au asupra mediului. Învățăm despre cum lucruri care par la început fără nicio importanță (precum aruncarea gunoaielor în păduri sau în ape) afectează sute de ani mediul și că totul este în puterea noastră, iar viitorul îl realizăm noi, schimbând ceva cât de mic.
Manualul este online pe LectiaVerde.ro și are și aplicație gratuită pentru iPad pentru cei care au tabletă acasă. Descărcați-l, chiar e minunat și sunt convinsă că o să le placă alor voștri.