Haideți să facem un experiment și în loc să le zicem celor mici să aibă grijă de ei, să le spunem mai degrabă să se distreze. Cu ajutorul acestui lucru încercăm să nu își mai facă griji pentru următorul pas, ci să se distreze și să ia tot ce viața le oferă mai bun.
Și pentru că părinții sunt cei care își fac de cele mai multe ori grijă mult prea mari pentru copii, mai jos sunt 3 pași pe care ar fi bine ca fiecare adult ar trebui să-i parcurcă atunci când grijile încep să-și facă locul ușor, dar sigur:

  1. Poți începe prin a conștientiza fiecare moment când începi să te îngrijorezi sau îți este frică. Oprește-te pentru câteva secunde și conștientizează asta, apoi asigură-te că totul va fi bine și că nu ai de ce să-ți faci atât de multe griji.
  2. Imaginile pozitive ne ajută de fiecare dată. În loc să ne gândim că cel mic va veni cu o julitură în cot după ora de sport, ne putem gândi că ora de sport îl ajută să fie sănătos, să aibă energie și să se dezvolte armonios.
  3. Dacă imaginile pozitive nu te ajută, gândește-te la ce poate fi mai rău. O julitură este sfârșitul lumii? Trece în câteva zile, respiră adânc, experiența ne învață mereu, nu gândurile sau grijile.

Citiți mai multe despre subiect pe ahaparenting.com.
Sursă foto: Ed Yourdon/ Flickr.com.