Am luat contact cu Metoda ESPERE acum 2 ani și jumătate. Încă mai sper că nu este doar o mare necunoscută în România … deși realitatea îmi spune altceva… Metoda ESPERE se pare că nu este chiar atât de cunoscută nici în Franța, de unde vine creatorul ei: Jacques Salome, psihosociolog pasionat de relațiile umane, scriitor (a scris 60 de cărți despre comunicare – din care 17 au fost traduse și în limba română). Cred totuși că din ce în ce mai mulți oameni se vor arăta interesați de a avea o comunicare adevărată, reală, benefică și că din ce în ce mai mulți oameni vor alege (prin schimbarea pe care o vor face în viețile lor) să aibă relații fericite și armonioase.

Da, sunt foarte multe metode acum care vin și spun că doar aceea este calea prin care poți să…doar metoda respectivă este cea mai cea… Dar eu nu vrea să vă vorbesc despre asta. Vreau să vă determin să vă rupeți câteva minute din timpul vostru și astfel să aflați mai multe despre ce înseamnă ESPERE, despre cum ar putea arăta comunicarea în viața noastră de zi cu zi, în toate relațiile noastre, astfel încât să avem parte de armonie, de bucurie, de energie… să ne împlinim nevoile, să ne vindecăm suferințele (inclusiv cele fizice) și să avem parte de cât mai puțină violență în viața noastră.

Vreau să vă mai povestesc despre ce a adus bun în viața mea și a familiei mele Metoda ESPERE, ce schimbări am făcut, ce dificultăți am întâmpinat dar, mai ales, ce reușite am avut, pe toate planurile. Și cred că nu este o investiție doar în mine ci este un proiect de viitor, pentru copiii mei și pentru prietenii copiilor mei și pentru nepoții mei. În egală măsură pentru părinții mei și pentru prietenii din jurul meu. Până apuc eu să vă scriu, vă las cu un mic interviu cu Jacques Salome, să îl cunoașteți puțin și dacă citiți până la capăt articolul, vă fac o invitație la conferița din această toamnă, susținută de Aleth Naquet (fostă elevă a lui Jacques Salome  – specialist şi formator în Comunicare Relaţională prin Metoda ESPERE®. De-a lungul a peste 18 ani a format şi iniţiat mai multe grupuri de specialişti şi a susţinut numeroase conferinţe şi workshopuri pe teme de comunicare relaţională; membru fondator al Institutului ESPERE Internaţional).

Metoda ESPERE® înseamnă Energia Specifică Pentru o Ecologie Relațională Esențială. Este o pedagogie a comunicării interpersonale creată de psihosociologul și scriitorul Jacques Salomé, pentru a contrabalansa sistemul disfuncțional de comunicare pe care îl trăim în viața de zi cu zi și în activitatea noastră profesională și personală.

 

Totul este limbaj. Asculta! – cu Aleth Naquet – 24 & 25 octombrie 2015

vizual totul este limbaj. Asculta

Totul este limbaj. Asculta! Cuvinte, emoții, mesaje ale corpului, comportamente atipice

Primul pas în a învăța ce înseamnă ascultarea activă (a celuilalt) este să practici asta tu cu tine. Nu ai cum să te spui dacă nu știi să te asculți mai întâi, dacă nu știi ce trăiești, ce simți, cine ești tu cu adevărat.

Workshop-ul va avea loc în weekendul 24 – 25 octombrie, de la 9.00 la 18.00, cu pauză de masă (și două pauze scurte de cafea și gustare – din partea organizatorilor). În cadrul celor două zile aveți posibilitatea să învățați noțiunile de bază ale Metodei ESPERE și să lucrați practic, pe subiectele care vă apasă, pe dificultățile pe care le întâmpinați în oricare dintre relațiile voastre (părinte-copil, cuplu, profesionale, cu proprii părinți etc). Pentru că este un workshop despre Ascultare, temele abordate vor fi:

  1. Procesul de ascultare activă – adică, trecerea de la ascultarea deschisă (centrată pe celălalt) la ascultarea activă (care permite celuilalt să comunice cu sine), pentru a se îndrepta spre o ascultare participativă (cea care permite celuilalt să se audă)
  2. Ascultarea sensului: ”totul este limbaj”: Limbajului verbal şi infra-verbal; Comportamente atipice; Simptome; Boli şi accidente.

La finalul celor două zile primiți o atestare internaţională eliberată de Centrul ADRES – instituţia din Franţa abilitată de Institutul ESPERE să deruleze în România programele de formare de Traineri şi Consultanţi în Metoda ESPERE® în colaborare cu Centrul AMANESER – organizatorul din România.

Costul workshop-ului: 190 de euro.

Toate detaliile le puteți găsiți aici.

Comentarii prin Facebook (recomandat)

comentarii

Pin It on Pinterest

Share This