happiness
Poate că v-ați săturat să tot auziți de experți în comunicare, de grupuri de dezvoltare personală, întâlniri pentru diverse…rezolvări de probleme… dar trebuie să vă povestesc ceva.
Claudia Beltran, una dintre minunatele noastre prietene și partenere în seria de evenimente Relații fericite, familii fericite (apropos, SAVE-THE-DATE pentru 11 februarie, va fi o ediție dedicată comunicării în cuplu!), așadar, Claudia – psiholog, specialist în comunicare relaţională şi dezvoltare personală, de 17 ani trainer şi moderator pentru grupuri de comunicare şi relaţionare interpersonală eficientă şi grupuri de dezvoltare personală în România şi Bolivia – începe un nou modul al unui Grup de Dezvoltare Personală – Fii cu tine… pentru a fi fericit.

18.12.2013 gdp event final

De ce să încerci un astfel de grup?
Dacă vrei să:
Depăşeşti dificultăţile care îţi complică viaţa: conflicte cu ceilalţi, timiditate, frici, blocaje în realizarea dorinţelor.
Când ne certăm cu cineva, spunem și auzim lucruri care nu ne plac și pe care de multe ori nici nu le credem. Când ne mai liniștim ne pare rău și nu mai știm ce să facem să dregem situația. Pentru că multe dintre acele emoții au rămas în interior data viitoare când ne certăm, le scoatem iarăși pe toate la suprafață. Câteodată dorim să realizăm ceva și pur și simplu amânăm lucrurile de frica de ce o să spună ceilalți sau de cum o să fim priviți sau nu ne credem în stare că putem. Ne imagimăn tot felul de lucruri dar nu știm cât de potrivite sunt și cât de adevarate. Într-un grup de dezvoltare, vedem cum reacționează oamenii la situații similare, cum unii simt la fel ca noi și alții gândesc altfel și găsesc alte soluții. Aceste lucruri ne ajută să dezvoltăm toleranța și înțelegerea noastră vis-a-vis de alții și mai ales – empatia.
– Îţi creşti încrederea în tine.
Încrederea în sine este legată mai ales de cum simt capacitatea mea de a realiza dorințele mele. Cât de capabil mă simt să fac ceva. Atunci când ne simțim neîncrezători, de multe ori ne imaginăm lucruri neplăcute și nu luăm în considerare și lucrurile pozitive. În grup fiecare poate să audă de la ceilalți că există alte feluri de a gândi și multe alte soluții disponibile.
– Îţi găseşti şi îţi ocupi locul în viaţă şi în relaţiile cu ceilalţi.
Doar pentru că trăim, avem și un loc în viață? Unele persoane nu îl simt și trăiesc o senzație de nesiguranță cvasipermanentă, ce îi deranjează și îi împiedică să aibă claritatea necesară pentru a lua deciziile în viața lor de zi cu zi.
 

Foto Amalia Savinescu

Claudia Jimeno Beltran
Foto Amalia Savinescu

În cadrul grupului de dezvoltare personală propun o serie de exerciții simple, care se desfășoară individual sau în mini-grupuri de două sau trei persoane, în care participanții trăiesc anumite experiențe (a scrie, desena, vorbi sau a se mișca prin sală) după care vorbim despre cum a trăit fiecare experiența sa. Atunci când fiecare vorbește, țin să se folosească reguli de igienă relațională și când sunt necesare alte explicații folosesc vizualizarea metodei ESPERE pentru a clarifica anumite concepte. În unele cazuri în care persoana este de acord, putem lucra o dificultate folosind metoda ESPERE. În principiu nu se vorbește doar despre experiența trăită în timpul exercițiilor ci despre viața personală. (Claudia Beltran)

 
Primul modul al grupului Fii cu tine… pentru a fi fericit începe mâine – miercuri – 29 ianuarie – în fiecare miercuri, de la ora 19.00 la 21.00.
 
Modulul I: 29 ianuarie, 5,12, 19 februarie, 5, 12 martie 2014
Modulul II: 19, 26 martie, 2,9,16 și 23 aprilie 2014.
Detalii și înscriere aici sau direct la 0723 396 368 sau amaneser@amaneser.ro). Puteți arunca un ochi și pe pagina de Facebook a Centrului AmaneSer.
 
Featured image