Uităm uneori ceea ce este mai important: vorbele frumoase și sincere pe care să le spunem celor din jurul nostru, mai ales copiilor.
Ce ar trebui să audă mai des copiii?
Mulțumesc – pentru că este unul dintre cele mai frumoase cuvinte și pentru că face pe oricine să se simtă apreciat pentru ceea ce a făcut.
Îmi pare rău, învăț din greșelile făcute, la fel ca tine – nu suntem perfecți și nici nu putem crede că suntem, așa că “îmi pare rău” sunt trei cuvinte pe care și copiii trebuie să le audă atunci când părinții sunt ce care greșesc, învățăm cu toții din experiență.
Te iubesc – sunt cuvinte frumoase pe care toată lumea ar trebui să le audă zilnic și să-I vadă pe cei din jurul lor că nu doar spun asta, ci și reacționează în conformitate cu alte lor cuvinte.
Tu ce crezi despre x – dacă vreți ca cei mici să fie adulți responsabili atunci trebuie sp aibă responsabilități de mici. Una dintre cele mai puternice modalități de a face acest lucru este să le cereți părerea cu privire la anumite decizii, nu doar să le spuneți voi care este soluția.
Voi ce cuvinte credeți că ar trebui să le aduă cei mici mai des zilnic?
Citiți mai multe pe happyfamiliesblog.blogspot.ro.
Sursă foto: Beth and Christian Bell/ Flickr.com.