Ok, şi cum ne descurcăm în aceste momente, pentru că dacă şi noi ne exprimăm nemulţumirile şi supărările fix în acelaşi moment nu ajungem la nimic benefic pentru nimeni implicat.
Atunci când copiii sunt supăraţi sau au o criză de furie ei nu fac nimic altceva decât să strige după ajutor. Mulţi cred că cei mici sunt doar răutăcioşi, dar ei nu au drept intenţie să facă rău sau să supere pe nimeni. Cei mici învaţă zilnic din comportamentul adulţilor şi o voce ridicată sau un răspuns tăios nu va duce la nimic altceva decât la a-i învăţa pe cei mici să facă exact la fel atunci când se confruntă cu astfel de probleme. Luaţi o gură de aer şi staţi calmi, îi veţi învăţa în timp pe cei mici despre ce înseamnă auto modelarea.
Le puteţi aminti oricând că al lor comportament vă face să suferiţi. Îi veţi ajuta să îşi dea seama că vorbele lor contează pentru voi şi în acelaşi timp ei îşi vor exprima mult mai bine şi mai clar supărările.
Fiţi pregătiţi ca cei mici să izbucnească. E natural să îi considerăm vinovaţi pe cei care ne sunt alături mereu, iar în ceea ce îi priveşte pe cei mici situaţia este la fel. Nu luaţi toate lucrurile în serios, cu toţii spunem anumite lucruri pe care nu le credem atunci când suntem supăraţi sau nervoşi, ne ajută să ne descărcăm şi după le regretăm.
Voi cum reacţionaţi atunci când cei mici sunt supăraţi sau furioşi?
Citiţi mai multe pe ahaparenting.com.
Sursă foto: jolien_vallins/ Flickr.com.