A-ți obliga copilul să mulțumească cuiva nu ajută la nimic. O să o spună pe moment și nu va învăța care este motivul pentru a spune asta și nici nu va avea un sentiment plăcut, acel sentiment cum că dorește să spună asta cu adevărat, că vrea să-i mulțumească cuiva pentru binele făcut cu adevărat.
Tocmai de aceea, cea mai bună soluție este ca cel mic să audă de la adulți “Mulțumesc” și astfel să învețe și ei să facă același lucru. Este valabil și cu “Te rog”, iar aceste lucruri ar trebui să fie spuse și loc, copiilor, nu doar altor adulți.
O puteți spune în română sau într-o altă limbă. Cei mici vor fi curioși și vor întreba ce înseamnă cuvântul pe care tocmai l-ați rostit, iar curiozitatea face minuni. Pe drrobynsilverman.com veți găsi un articol din care învățăm să spunem “Mulțumesc” în 28 de limbi diferite. Nu-i așa că v-am făcut curioși și pe voi? Exact așa se va întâmpla și cu cei mici. 🙂
Oferă cadouri, fă ceva pentru a merita acel “Mulțumesc!” de la cei mici.
O altă variantă este să înlocuiești “Bravo” cu “Mulțumesc” atunci când fac ceva cu totul special cei mici. În loc de “Bravo pentru că ai strâns jucăriile” poți spune “Mulțumesc pentru că m-ai ajutat la asta”.
Ai voștri cum au învățat să spună “Mulțumesc”?
Citiți mai multe pe codenamemama.com.
Sursă foto: AlicePopkorn/ Flickr.com.