Ikedoo_3Vă povestim de multe ori despre evenimente și ateliere sau workshop-uri pentru copii. Sunt frumoase și educative, în cadrul lor se distrează și copiii, dar și adullții și, foarte important, odată cu joacă învățăm ceva cu toții.
La Ikedoo, deviza este că faptele educă mai bine decât cuvintele, numai că ingredientul secret este format din experiențe potrivite, adaptate nevoilor copiilor și pozitive. Tocmai de aceea, la Ikedoo găsim experiențe prin jocuri sau povești.

Când distracția e în toi, la fel e și puterea de concentrare a copiilor. Ei pot asimila informații complexe cel mai bine când le pot pune în practică. Au și cu ce. Le punem la dispoziție o gama vastă de materiale de construcție de jucărie de la cărămizi până la scripeți, grinzi și stâlpi de rezistență. Cu cât experiența se apropie mai mult de realitate cu atât reținerea informațiilor va fi mai mare. Jocurile sunt o ocazie minunată pentru dezvoltarea cognitivă și afectivă. Copiii explorează, creează și interacționează în mod independent cu lumea din jurul lor. Asimiliează informații, le sintetizează în concepte abstracte din care se nasc apoi noi experiențe. Aceste cicluri de învățare ajută la dezvoltarea încrederii de sine, a curajului, a gândirii independente, a puterii de înțelegere, a inteligenței emoționale și a puterii de adaptare la lume.

Programele sunt unele pe care cei mici se experimentează în echipe, în cadrul cărora ei învață cât de important este să te poți baza pe alți copii, să discuți, să evaluezi și să negociezi, dar nu în cele din urmă să creezi.
Toate programele sunt unele realizate în funcție de vârsta copiilor (între 3 și 6 ani, 6 și 12 ani, există și unele speciale pentru școli și grădinițe, companii care vor să organizeze evenimete sau zile de naștere). De exemplu, pe 17 februarie, adică săptămâna care vine, începe programul “Lumea de sub ape”, dedicat copiilor cu vârsta ikedoo_1cuprinsă între 3 și 6 ani. Ce vor face cei mici? Vor explora fauna marină, își vor exersa motricitatea fină și grosieră asamblând puzzle-uri 3D mici și mari și construind o barcă de dimensiuni macro. De asemenea, vor simula înotul subacvatic, prin testarea echipamentului de scafandru. Cei mici vor afla astfel multe lucruri complexe, dar toate cu ajutorul experimentelor și prin implicarea tuturor simțurilor.
Sunt multe astfel de programe: de la construcții și arhitectură, până la geometrie hands-on sau design și inginerie. Toate sună complicat și toate sunt exemplificate simplu prin joc și joacă, plus experimente pentru copii. Și dacă vă întrebați cine le explică celor mici despre experimente, jocuri și joacă, nmvățare și nevoia de echipe, atunci aflați că este vorba despre oameni frumoși și veseli, de la designeri educaționali, la arhitecți sau profesori care s-au adunat pentru a le oferi celor mici cele mai frumoase experiențe educative.
Dacă tot ce am povestit mai sus vă sună bine, atunci click pe site-ul Ikedoo pentru a vedea tot calendarul de evenimente.
Surse foto: facebook.com/IkedooInstitute.