Când am intrat pentru prima dată în noul studio foto al lui frumoasei familii Dincă de la fotografiidefamilie.ro, am simțit că este ceva special în acel loc. Când am mai și tras cu ochiul și cu urechea la o sesiune foto pe care Bogdan tocmai o ținea, am zis că eu n-am mai văzut copii așa de relaxați și veseli  “stând” la pozat (zic “stând” pentru că era așa o muzică și un răset și o joacă, de parcă îmi venea și mie să intru să mă distrez). Așa mi-am dat seama că fotografiile nu înseamnă numai aparate sofisticate și alte denumiri tehnice, lumini și decoruri pretențioase, ci înseamnă talent, dar talent în a relaționa cu cei mici, o dragoste autentică atât pentru fotografiat cât și pentru copii, dorința și puterea de a-i accepta, de a-i iubi și de a fi și tu unul ca ei și cu ei.
Pentru că visam de ceva timp să prind niște tehnici și trucuri despre cum ar fi mai bine să fac poze, în special domnișoarei noastre, care în general nu prea stă la pozat, mi-a plăcut ideea lor de a-i învăța pe părinți (și nu numai) să aibă încredere în ei, că indiferent de ce aparat foto au, pot să facă poze frumoase și expresive copiilor lor, pot să păstreze momentele, emoțiile, imaginile peste ani și ani.
Astfel, duminică 21 aprilie și duminică 28 aprilie, Bogdan și Alexandra vor începe un nou atelier de fotografie pentru părinți.
 

Pentru noi, fotografia inseamna (si) sarituri, zambete, tipete, incruntari si multe chicoteli. Inseamna dat din maini, inventat jocuri si tavalit pe jos. Credem ca in afara de a ne creste copiii frumos, este important sa ne amintim lucrurile mici – un zambet, o privire sau un mic joc – si cat de mult ii iubeam in fiecare etapa a vietii lor. Ne dorim sa invatam impreuna cum sa facem poze mai bune celor mici, vorbind putin in prima sesiune despre ISO, diafragma si timp de expunere si mult despre conectarea cu copilul, lumina, expresii si estetica. In a doua sesiune, vom analiza impreuna imaginile pe care vreti sa ni le aratati si veti fi, speram, cei mai buni critici ai imaginilor noastre. La finalul atelierului, vom porni un mic proiect impreuna, invatand cum sa facem o serie de 12-15 imagini reprezentative cu copiii nostri.

 
foto1
 
Atelierul va avea loc în studioul Fotografii de Familie, în zona Foișorului de Foc, în două duminici consecutive (pe 21 și 28 aprilie), între 10:00 și13:00. Costul atelierului este de 300 lei.
Pentru înscrieri sau orice alte întrebări și detalii, scrieți-le la contact@fotografiidefamilie.ro sau sunați la 0723311342 (Bogdan).
Și dacă vreți să vedeți mai multe din minunățiile pe care le fac fac sau le scriu ei, puteți intra pe site-ul fotografiidefamilie.ro, pe blogul lor sau pe pagina de Facebook.
 
foto4
 
foto2
 
 
foto5
 
Foto: Fotografiidefamilie.ro