Mai știți cât de greu era să ne apucăm de temele de vacanță atunci când eram mici? Cât de complicat era să ne mai și rupem de la joacă pentru a mai scrie câte o compunere sau a mai citi câte o poveste?
Potrivit mai multor studii, din cauza lunilor de vacanță copiii pierd foarte mult din exercițiul de învățare din timpul lunilor de școală și pentru a preveni acest lucru nu avem de făcut decât să încercăm ca cei mici să nu rupă orice contact cu școala.
Cum îi convingem pe cei mici să nu uite de lectură în timpul vacanței de vară? Câteva idei mai jos:

  1. Combină cititul cu alte activități. Indiferent dacă stai la plajă, mergi la înot sau pleci într-o alta localitate sau zonă, nu uita de cărți.
  2. Fii un exemplu pentru copilul tău. Obișnuiește-te să citești în fiecare dimineață ziarul, înainte de a te așeza la masă pentru a lua micul dejun. Petrece măcar o jumătate de oră, seara, înainte de culcare pentru a citi câteva file de carte. Păstrează o carte pe noptiera din cameră, pentru a o avea tot timpul la îndemână atunci când vrei să te delectezi.
  3. Relaxează puțin regulile. Încearcă să nu-ți forțezi copilul să citească pentru că s-ar putea să obții exact efectul opus. Dacă încă nu ai reușit să îl convingi pe copil de beneficiile pe care le aduce lectura, pentru început poți să folosești mici recompense. Pentru fiecare carte citită, poate să primească ceva ce-și dorește de o bună perioadă de timp.

Citește toate ideile pe SuntParinte.ro.
Voi cum îi convingeți pe ai voștri să citească?
Sursă foto: crimfants/ Flickr.com.