Copiii, studenții, profesorii, părinții și oricine mai este interesat de ceea ce se întâmplă în spațiu pot avea acces la cele mai inedite fotografii realizate în spațiu cu ajutorul programului ISS EarthKAM.
Proiectul a foat lansat în 1995, de către Dr. Sally Ride, prima femeie din America ce a ajuns în spațiu. La acea vreme de numea KidSat. Ce presupunea mai exact? O cameră KidSat era postată pe trei stații (STS 76, 81 și 86) și imaginile ajungeau la cei mici interesați de ce se întâmplă în spațiu. Trei mai mai târziu, în 1998, programul a fost declarat un succes și a fost redenumit ISS EarthKAM. Odată cu schimbarea, camera ISS EarthKAM a fost instalată pe încă două stații (STST 89 și 99) și apoi mutată definitiv pe International Space Station în 2001, care are aproape 4 misiuni an de an.

Pe scurt: programul este unul gratuit oferit de NASA copiilor, dar poate fi extins tuturor celor interesați de galaxii, spațiu și altele asemănătoare. Găsiți online toate galeriile foto realizate până acum.
Trebuie să vă înscrieți ca Homeschool Teacher pe site-ul oficial și puteți face fotografii de la bordul Stației Spațiale Internaționale ori de căte ori vreți să vedeți ce se petrece “dincolo de nori”.

Sursă foto principală: woodleywonderworks/ Flickr.com.