Fiecare copil are o poveste a propriei descoperiri de sine, o călătorie în această lume, vede și înțelege că ceilalți din lumea lui sunt asemeni lui sau diferiți. Și este atât de interesant să observi un copil care face acest lucru.
Copiii înțeleg mai bine lumea prin povești. Astfel s-a născut și cartea Povestea puiului de arici, o carte despre ieșirea în lumea cea mare și întâlnirea cu ceilalți.
Pe baza relațiilor cu cei din jur copilul va învăța să stabilească asemănările și deosebirile dintre el și ceilalți ca urmare a unei autoanalize continue și a observării atente a celorlalți. Raportându-se la aceștia va înțelege că fiecare persoană, inclusiv el, are un nume și un corp care îi aparțin și un anumit comportament, ceea ce înseamnă că fiecare este altcineva. (Lucia Muntean)
povestea-puiului-de-arici_interior
Pornit în prima sa plimbare în lume şi făcând cunoştinţă cu ceilalţi locuitori ai pădurii, puiul de arici observă cu multă uimire că este foarte diferit de toţi cei pe care îi întâlneşte. Dorindu-şi pe rând să semene cu iepuraşul, cu broscuţa sau cu vrăbiuţa, puiul de arici descoperă până la urmă că a fi arici este o treabă foarte interesantă şi ajunge să preţuiască acele trăsături care îl fac diferit de cei din jur.
Povestea are un final fericit. Puiul de arici devine conștient de el, de abilitățile lui și de fapt…de ce reprezintă el cu adevărat. Și este în regulă să fie diferit de ceilalți și asemănător familiei lui.
Dacă v-am făcut curioși și vreți să răsfoiți cartea înainte de a o cumpăra, dacă vreți să o cunoașteți și pe autoarea acestor serii de cărți minunate, vă spunem că sâmbătă 12 octombrie, de la ora 10.30, la Librarium Bastilia, Lucia Muntean va fi în mijlocul vostru pentru mai multe povești încântătoare.
lucia muntean la bucuresti
 
Surse foto luciamuntean.ro

Cine este Lucia Muntean?

lucia_muntean
Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 30 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găseşte timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.
Activitatea ei în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acordarea în anul 2007 a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.
Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinţilor cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici.
Dacă dorești să afli mai multe despre cărți, promoții și multe alte lucruri interesante sau dacă vrei să comanzi și tu o carte, te invităm pe site-ul luciamuntean.ro, pe blog sau pe pagina de Facebook Cărțile Lucia Muntean.