Știți despre proiectul We-are-here.ro, unde se adună alte proiecte simpatice care vor să schimbe lumea, dar au nevoie pentru asta de finanțare. Și cum câteva mii de euro sună mult, dar câțiva euro de la noi, plus alți câțiva de la prieteni nu, putem ajuta cu cât putem și așa se vor strânge toți banii.
Să revenim la Petruța cea Somnoroasă: Sno este artista care a venit cu ideea și talentul pentru a realiza o carte pentru copii. Cartea se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 și 9 ani și ni se promite că va fi o lectură amuzantă și plăcută indiferent de vârsta pe care o au cei mici sau cei mari. Cartea va avea dimensiunile de 19/36 cm, cu 12/14 pagini fără copertă și va fi tipărită pe hârtie reciclată. În ea se vor regăsi mixate elemente de bandă desenată, artă urbană și tradițională românească.
petruta-1
Mai jos câteva fragmente din carte:

Petruta cea somnoroasa era o fetita sincera si delicata pe care prietenii o proreclisera “cea somnoroasa”……
…….. Petrutaaa adormea la masa, la joaca, la scoala… adormea mai tot timpul si peste tot pentru ca-i placea sa viseze.
Ea avea doua oite, primite in dar de la bunicul ei, pe care le iubea foaarte tare si de care era de nedespartit.
Si oitele o iubeau muult pe Petruta.
Doar in preajma ei, erau nemaipomenit de jucause.
Uitandu-se la ele cum zburdau a fericire, Petruta adormea cu cele mai frumoase vise.
In vise, ea putea sa calatoreasca… in voie… si sa faca, fara griji, lucruri spectaculoase, explorand colturi nebanuite ale lumii.
Totusi, parintii ei se ingrijorau tot mai mult… caaci, de cand crescuse, pofta fetitei lor de a visa era toot mai mare… iar la scoala profesorii nu mai stiau ce sa-i faca… pentru ca Petruta dormea mai mereu.
Din cauza ca leacurile doctorului nu functionau, parintii Petrutei au decis sa adopte o alta tactica pentru a o convinge pe fetita lor ca scoala e foarte importanta.
Gandindu-se ca munca o va speria suficient de mult incat sa renunte la pasiunea ei pentru somn, parintii Petrutei au aranjat astfel incat experienta de copil responsabil a ficei lor sa inceapa cu domnul Hunzelmeier… un batranel insomniac, taaare antipatic si morocanos, de care toti copiii se temeau teribil de mult.
Domnul Hunzelmeier era foaaarte bogat si locuia intr-o casa maaare si inspaimantatoaaare.
Batranelul adormea greu… si niciodata fara ca cineva sa-i citeasca cateva fragmente din Tratatul de Economie! … o carte imeensa, scrisa de venerabilul raposat Hunzelmeier tatal, doctor cu renume in economie.
Servitorii domnului Hunzelmeier, timorati de accesele tiranice ale batranelului insomniac… sensibil la orice zgomot, cat de miic… s-au bucurat afland ca cel putin pentru o seara nu trebuie sa mai traga la sorti, ca sa decida cine este cel ce urma sa-i citeasca… “

Pentru proiect sunt necesari 3.400 de euro, bani care vor acoperi cheltuielile de realizare și tipărire, dar și promovarea cărții la Târgul Ilustratorilor de la Bologna, care se va desfasura anul acesta în perioada 24 – 27 martie.

Dacă aveți cum să susțineți proiectul (chiar și cu 2 euro) intrați pe we-are-here.ro, la fiecare donație veți primi cadouri faine în schimb.
Surse foto: we-are-here.ro și facebook.com/acryl.nch.