Știați că gesticulația facilitează învățarea? Dar că cei mici se implică cu mai multă plăcere în activități și sunt mai atenți atunci când li se citesc poezii însoțite de anumite mișcări, gesturi?
Tocmai pentru că gesturile conțin informații importante, gânduri care de multe ori nu sunt reprezentate prin cuvinte, Lucia Muntean a creat o carte – Jocurile ”Uite-așa!” – ce conține o colecție de poezii care dezvoltă capacitatea de comunicare a celor mici și care reprezintă un adevărat antrenament pentru copii, sub forma unor activități distractive, foarte ușor de realizat.
carte copii lucia muntean
Într-o primă fază, este suficient să le citim copiilor versurile și să urmărim împreună cu ei gesturile indicate în imagini, apoi să le executăm împreună cu ei. După câteva citiri suntem siguri că poezia a fost aproape ca învățată și putem să le propunem un joc de rol: unul dintre noi să întrebe iar celălalt să răspundă, însoțind răspunsurile de gesturile învățate.
În a doua etapă, după ce copilul a înțeles cum decurge jocul putem să le propunem celor mici să inventăm propriile jocuri și gesturi. Cred că ar fi interesant de făcut jocul cu mai mulți copii odată, poate invitați prietenii la voi acasă și le propuneți jocuri distractive (prietenii copiilor voștri, firește).
Ce părere aveți? Dacă inventați ceva, să ne dați și nouă de știre, să scriem ”la ziar”!
Nu uitați să consultați și pagina părintelui din fiecare carte Lucia Muntean!
 
Surse foto luciamuntean.ro

Cine este Lucia Muntean?

lucia_muntean
Lucia Muntean scrie literatură pentru copii de peste 30 de ani. Pe lângă cele peste 30 de cărţi şi 50 de articole publicate, ea îşi găseşte timp să fie o mamă atentă, o bunică plină de energie şi o educatoare foarte pasionată de munca pe care o face.
Activitatea ei în domeniul educaţiei preşcolare a fost recunoscută de Ministerul Educaţiei şi Cercetării prin acordarea în anul 2007 a Distincţiei „Gheorghe Lazăr” clasa I.
Cel mai recent proiect al ei îl reprezintă publicarea „Cărţilor Lucia Muntean”, un concept editorial gândit să vină în sprijinul părinţilor cu poezii amuzante, jocuri instructive şi povestiri antrenante pentru cei mici.
Dacă dorești să afli mai multe despre cărți, promoții și multe alte lucruri interesante sau dacă vrei să comanzi și tu o carte, te invităm pe site-ul luciamuntean.ro, pe blog sau pe pagina de Facebook Cărțile Lucia Muntean.