Știe toată lumea că nu există rețete atunci când vine vorba de creșterea copiilor, că nu există ”metode omologate” pentru copii, dar mai știm că există oameni care și-au dedicat timp și energie pentru a înțelege și a crea ceva ce îi poate ajuta pe părinți și pe copiii lor pentru a depăși anumite obstacole, situații, cu care toți ne confruntăm la un moment dat (și în viața noastră de adulți și în cea a copiilor noștri). Frici de toate felurile, diverse anxietăți, emoții puternice, cum îi ajutăm pe cei mici să le depășească (mai ales dacă nici noi nu prea știm cum să facem asta). Așadar, dacă v-am atras atenția puțin, vrem să vă spunem că au apărut trei cărți (pentru copii și pentru părinții lor) gândite și ilustrate special pentru ca cei mici să le poată parcurge cu ușurință, înțelege și chiar pune în practică.
 

Ce să faci… când îți ieși din fire

Ghid pentru copiii care nu-și pot stăpâni furia
CeSaFaciCandItiIesiDinFireCartea Ce să faci… când îți ieși din fire prezintă copiilor şi părinţilor tehnicile cognitiv-comportamentale folosite pentru a trata problemele legate de furie. Exemplele interesante, ilustraţiile vesele şi instrucţiunile pas cu pas îi învaţă pe copii un set de metode de „a stinge furia”, ce au drept scop să-i liniştească atunci când sunt furioşi şi să-i ajute să fie mai calmi şi mai eficienţi. Această carte interactivă oferă resurse complete pentru a educa, a motiva şi a le da copiilor puterea de a se strădui să facă o schimbare.
 

Ce să faci… când ți-e frică să te bagi în pat

Ghid pentru copiii care adorm greu
CeSaFaciCandTieFrica
Ce să faci când ţi-e frică să te bagi în pat le prezintă copiilor şi părinţilor tehnicile cognitiv comportamentale folosite pentru a trata dificultăţile legate de somn. Se ocupă de probleme cum ar fi spaimele, îngrijorările, corpurile care nu-şi găsesc liniştea şi dependenţa prea mare de părinţi, pentru ca micuţii să dobândească deprinderile de care au nevoie ca să petreacă nopţi mai liniştite. Această carte interactivă oferă resurse complete pentru a educa, a motiva şi a ajuta copiii să adoarmă fără să se mai trezească pe timpul nopţii.
 

Ce să faci… să scapi de griji

Ghid pentru copiii care vor să învingă anxietatea
CeSaFaciSaScapiDeGriji
Ghidul Ce să faci… să scapi de griji este însoţit de explicaţii şi ilustraţii pe gustul copiilor, concepute astfel încât să-i determine pe cei mici să-şi înţeleagă problemele şi să se implice activ în rezolvarea acestora. Grijile le sunt prezentate copiilor ca fiind nişte duşmani care pot fi învinşi dacă se urmează consecvent anumiţi paşi şi anumite trucuri. Se creează, de exemplu, în intervalul unei zile un anume „timp destinat grijilor”. Se recurge, de asemenea, şi la puterea imaginaţiei: copilul va crea un cufăr pentru griji, în care acestea vor fi închise, sau se va desena pe sine lipsit de griji. Trucuri de acest fel şi multe altele sunt elementele-cheie pentru o confruntare eficientă a copiilor şi părinţilor cu problema anxietăţii la vârste fragede.
 
De menționat că aceste cărți sunt recomandate pentru copiii cu vârsta între 6 și 12 ani.
Autoarea cărților: Dr. Dawn Huebner –  psiholog clinician în Exeter, New Hampshire, specializată în tratarea copiilor și a părinţilor lor.
Ilustrații: Bonnie Matthews.
Lansarea oficială a colecției #CeSăFaci – Miercuri –  29 aprilie, de la 18.30, la Librăria Cărturești – Verona.