Un nou studiu (realizat de Littlewoods.com) arată că din ce în ce mai puțini părinți le citesc celor mici povești înainte de culcare. Ba chiar, în procente, aproape 33% dintre părinți sunt că au renunțat la basmele înainte de culcare.

Doar 64 de procente dintre părinții care au copii cu vârsta de până în 6 ani le citesc (și asta în general, nu musai înainte de culcare) iar rezultatele cercetării mai arată faptul că cei mici cărora adulții obișnuiesc să le citească “primesc” doar trei povești pe săptămână.

Mai mult decât atât, o pătrime (dintre copiii de până în șapte ani) nu deține o carte a lor, ceea ce înseamnă că în cazul fericit în care celor mici li se citesc povești acestea sunt citite de pe device-uri mobile sau laptop, deci online – nu uitați să aruncați un ochi și pe lista cu site-uri unde puteți găsi cărți online gratuite pentru copii –

Dacă punem la socoteală faptul că nu mai puțin de 91% dintre adulții de astăzi ascultau în copilărie basme pentru a dormi mai bine, atunci datele ar trebui să ne ridice un semn serios de întrebare. Cauzele? 13% dintre părinți susțin că lipsa timpului îi face să renunțe la povești.

Voi le citiți celor mici povești înainte de culcare și nu numai? Știm că există momente în care nu aveți timp de basme, așa că nu uitați de Cuca.UrbanKid.ro, locul unde adunăm cele mai faine și cuminți clipuri pentru cei mici. Cu măsură și desenele animate aduc zâmbete.

Sursă foto: Michelle Brouwer/ Flickr.com.