Pentru cei care nu vor neapărat să țină o carte în mână atunci când o citesc (deși recunosc că de multe ori senzația este nemaipomenită) și pentru cei care s-au obișnuit să citească de pe telefonul mobil / tabletă / Kindle sau PC există și site-uri cât se poate de legale cu povești pentru copii.
Așadar, dacă sunteți în pană de idei noi pentru inventat povești sau dacă ați finalizat toate resursele de prin casă, fiți atenți un pic mai jos.
Pe Elefant.ro nu se găsesc doar cărți pentru toate gusturile de comandat, ci și cărți electronice și există și multe destinate celor mici în secțiunea gratuită. De exemplu, mi-au atras atenția două:

  • O inimă de broscuță de Gheorghe Vîrtosu care a obținut în trecut premiile „Simpatia copiilor“ și „Cea mai reușită prezentare grafică“ în cadrul Salonului Internațional de Carte pentru Copii și Tineret, Chișinău, ediția a XVII-a.
  • Și pentru copiii mai mari care știu deja un pic de engleză o lectură simpatică pentru vârsta lor se potrivește la fix: A Christmas Carol de Charles Dickens, carte care nu mai are nevoie de nicio descriere.

Pe LiterNet.ro situație este și mai fericită, pentru că putem căuta după secțiune, iar cea pentru copii este plină de cărți gratuite. Povești cu păpuși, cu zâne, regi și regile, motani, basme și câte și mai câte.
Veți spune că nu e același lucru și că desenele dintr-o carte fac cât o mie de cuvinte. Așa este, dar cărțile electronice ne sunt la îndemână și reprezintă o soluție gratuită.
Voi ce cărți le-ați mai citit celor mici?
Sursă foto: Lynn/ weheartit.com.