Senzația pe care o am de câteva luni încoace este că trăiesc simultan mai multe vieți. Dar nu mai multe vieți succesive ci mai multe vieți paralele, pentru că timpul fizic nu-mi ajunge pentru această existență, momentan cea în care sunt mamă, cea în care nu fac altceva decât să fiu cu copiii, pentru ei, cu ei, pe ei, sub ei, lângă ei.
Într-un univers paralel (în cea de-a doua existență a mea) este cea în care: fac mâncare, spăl, fac curat, fac cumpărături, am grijă în principiu ca toată casa să fie așa cum îmi doresc etc. Și e atât de fain să ai casa curată și ordonată (nu din reviste, că nu sunt năucă) dar așa, curată…
În ce-a de-a treia mea viață (din paralel) lucrez. La câte idei am și la câte am de făcut cred că în jur de 10 ore pe zi lucrez. Și sunt tare tare fericită, momentan. Îmi dă energie lucrul ăsta. Simt că pot să fac atât de multe. Și câștig și bani pe măsură, firește.
În ce-a de-a patra viață (tot în paralel, n-am uitat asta), sunt eu cu mine însămi: am grijă de mine, mă duc la salon pentru diverse chestiuni femeiești, citesc, ies la teatru, la film, mă văd cu prietenele, îmi beau cafeaua dimineața pe răcoare sau dorm cât am nevoie. Ba chiar mă spăl când vreau și stau în baie cât vreau eu… Aici sunt și soție și prietenă și fiică….am tot timpul din lume – adică chiar o viață – să fac tot ceea ce vreau, ce îmi dă energie, ce îmi crește stima de sine, vitalitatea, puterea, răbdarea, concentrarea și toate acele lucruri minunate de care ai nevoie pentru a fi bine cu tine însuți și pentru a fi bine pentru ceilalți.
Eu în cele patru vieți ale mele. Toate paralele, nu se poate succesive. Așa că atunci când sunt cu copiii de fapt sunt și cu soțul la o cină, împărtășind visele comune, sunt și la întâlniri sau lucrez la ceea ce îmi place și mă ocup de casă, că deh, sunt rac, îmi place să am casa frumoasă, primitoare, să am grijă de ea.
Acum scriu tot din prima viață, cea de mamă, pentru că în timp ce aștern aceste rânduri nu am DECÂT grijă de copii…
Așadar, pentru mamele care au senzația că sunt numai mame în ultimul timp, că se trezesc și adorm o dată cu copiii, că nu au nici un moment liber pentru că atunci când unul doarme celălalt sigur vrea altceva, că nici un duș nu pot face fără audiență, nici o cafea nu mai este caldă, doar dacă este băută pe fugă, că mâncarea se mănâncă cu cea de-a treia (sau poate chiar a patra) mână…nu uitați dragi mame, celelalte ”voi” sunt în universurile paralele, doar așteaptă să le puneți la treabă…
Vă îmbrățișez!