Pot să spun cu mâna pe inimă că ceea ce am trăit weekendul trecut, la București, a fost una dintre cele mai intense experiențe de vindecare pe care le-am trăit până acum. Am fost la workshop-ul de Constelații familiale în stil shamanic, facilitate de Eric Lopez.
De mult mult timp nu mai cred în coincidențe, ci doar în sincronicități. De mult timp știu că atunci când sunt în locul în care trebuie să fiu, în momentul în care trebuie să fiu, viața îmi oferă tot ce am nevoie atunci, pentru a mai crește puțin, pentru a vindeca, pentru a ierta, pentru a întelege sau … pentru a reînvăța anumite aspecte. Să lucrezi pe subiectele familiale poate să fie cel mai greu lucru pe care poți să îl faci. Dar și cel mai bun.
Urmărind modul de lucru al lui Eric Lopez, intuiția lui, blândețea și compasiunea cu care privește fiecare situație de lucru, fiecare exercițiu și fiecare om care își pune sufletul pe tavă, în fața lui și a celorlalți, mi-am dat seama că avem mare nevoie să întâlnim astfel de oameni, mai ales dacă ei au și experiența și capacitatea de a ne ajuta, de a ne însoți pe drumul cunoașterii de sine și al vindecării.

Artwork by Lisa Kokin

Weekend-ul de constelații a fost plin. Cu mărturisiri, exerciții, emoții, trăiri ”nemaiexperimentate” până atunci. Cu lacrimi de dor sau de tristețe, cu ochii mari de uimire. Cu suflet și minte deschise. Dinamica grupului, oamenii cu care am experimentat și am reprezentat constelația fiecărei familii sau situații lucrate, mi-au arătat ce înseamnă să te conectezi, inconștient, la ”Câmpul Cunoașterii”, la sufletul familiei, ce înseamnă să pășești în cerc și dintr-o dată să simți (chiar brusc) în corp, senzații pe care nu le aveai cu 20 de secunde înainte, să îți vină imagini în cap nemaivăzute până atunci sau gânduri nemaigândite. Despre ce sunt constelațiile, cum funcționează și de ce sunt bune, găsiți pe romaniahealing.com.
Eu nu am avut (încă) ocazia să lucrez o situație personală dar cele două zile au fost atât de intense, încât, îmi dau seama, că de fiecare dată când am fost aleasă (într-un mod inconștient și ”întâmplător”), ceva din trecutul meu, din istoria mea de viață sau a familiei mele, s-a curățat sau s-a vindecat. Și mai știu că în zilele, săptămânile sau poate lunile ce vor urma, lucrurile, informațiile, emoțiile vor lucra în continuare, în subconștient, pentru vindecare. Vindecarea mea, a 7 generații în spate și a 7 generații în viitor. Pentru că așa funcționează constelațiile familiale. Pentru că acesta este mare lor dar.
Câteva imagini de la evenimentul din București.

 

Eric Lopez la București și Brașov

Urmăriți evenimentele de Constelații Familiale în stil Șamanic, cu Eric Lopez pe RomaniaHealing.com



Featured Image by Kevin Delvecchio