Aș vrea ca mamele să se simtă sărbătorite mai des, nu doar o dată pe an. Și dacă nu se poate mai des, măcar o dată pe an. Să se simtă cu adevărat apreciate, văzute, valorizate nu numai pentru femeile care sunt dar și pentru mamele care sunt.

eu cu ioana

Aș vrea ca mamele să aibă mai mult timp sau timpul să se dilate, în fiecare zi. Timp să doarmă, timp să gătească, să spele, să cumpere, să lucreze, să se joace, să se iubească și timp să se plimbe, să vadă un film, să citească o carte, să facă o baie (mai lungă), să se răsfețe (ele pe ele însele), timp pentru toate, dar toate pe rând, în tihnă, în armonie, fără grabă, fără fugă. Să existe un timp special pentru mame, mai lung, mult mai lung.
eu
Aș vrea ca mamele să aibă mereu curat în casă și mâncare bună pe masă. Rufe spălate, rufe călcate și jucării strânse. Așa, să apară pur și simplu toate. Pur și simplu.
Aș vrea ca mamele să nu mai sufere și să manifeste doar bucurie și relaxare și lipsă de griji. Să nu mai fie doborâte de boli (ale lor sau ale altora), să nu mai fie cocoșate de responsabilități, să fie în armonie și în bucurie mereu.
Aș vrea ca mamele să fie respectate, recunoscute și admirate oriunde s-ar duce, orice ar face: atunci când merg la piață cu copilul sau merg la maternitate să nască, atunci când alăptează într-un loc public sau când sunt într-un cabinet medical, atunci când copiii se pierd în supermarket, atunci când sunt la volan, atunci când stau la coadă să platească dările iar copilul nu mai are răbdare, atunci când merg pe stradă și copilul sare în bălți, atunci când sunt în tramvai și copilul e obosit și plânge, atunci când merg la un concert de muzică clasică cu copilul, vrând să îi insufle dragostea de muzică și nu sentimentul că cel mic nu are ce căuta într-un loc atât de select pentru că nu știe să vorbească în șoaptă. Să mai zic? Poate mai adăugați voi unde ați vrea ca mamele să fie respectate, recunoscute și admirate…
Aș vrea ca mamele să se cunoască ele pe ele însele, să se aprecieze, să se stimeze și să se respecte. Pentru că ele sunt perfecte pentru copilul lor, pentru că fac atât de multe lucruri în același timp, timp care este la fel pentru toată lumea, pentru că au avut cea mai frumoasă dorință din lume (conștientă sau inconștientă) – dorința de a avea un copil. Pentru că așa vin copiii… din această dorință.
Și pentru că sunt cu adevărat minunate și frumoase!