În ultimul timp am mers la tot felul de întâlniri, conferințe, workshop-uri cu și pentru părinți, despre copii, de dezvoltare personală etc. Și foarte multe dintre ele mi-au fost cu adevărat folositoare. Poate nu aplici tot ceea ce afli, poate simți că e ceva care nu ți se potrivește sau altceva care îți vine ca o mănușă. Totul se reduce la nevoile tale din acel moment și la cât de mult rezonezi sau se potrivește o metodă, un concept, o idee.

Despre comunicarea relațională prin metoda ESPERE®

eveniment pentru mame
Eu v-am tot povestit de experiențele mele în ceea ce privește comunicarea relațională prin metoda ESPERE®, metodă creată de Jacques Salomé. Prima carte de ”parenting” din biblioteca noastră a fost Mami, tati, mă auziți?. Habar nu aveam până atunci cine este Jaques Salomé și nici că a mai scris încă vreo 50 de cărți. Dar pentru că titlul Mami, tati, mă auziți? a rezonat atât de puternic în mine, am cumpărat cartea, am citit-o pe nerăsuflate, am recitit-o și după naștere (cu totul alți ochi și alte experiențe). Am rămas totuși cu ceva care încă îmi mai dă târcoale, și anume: cum facem cu somatizările. Cum înțelegem această formă de limbaj, atât de ”accesibilă” copiilor, cum facem să îi înțelegem fără a mai fi nevoie ca ei să se îmbolnăvească pentru a ne spune ceva. Aveam să înțeleg că prin metoda ESPERE® poți să ajungi la niște răspunsuri. Și așa am pornit pe drumul descoperirii unei noi forme de comunicare, mai ales că îmi era foarte clar că ceea ce făceam până atunci nu mă prea ajuta la ceva. Eram împotmolită, eram ruginită, eram efectiv îngropată în tot felul de acțiuni repetitive și chiar moștenite din care vroiam să ies dar nu știam cum. Așa am ajuns la primul workshop al psihologului Aleth Naquet (eleva lui Jacques Salomé) care se numea Totul e limbaj. Ascultă! Apoi am continuat și v-am povestit despre mecanismele unui sistem anti-relațional sau despre regulile de igienă relațională – adică despre greșelile pe care le facem (de obicei și din prea multă dragoste câteodată) în relațiile cu cei pe care îi iubim cel mai mult pe lumea aceasta.
Și pentru că mi-au fost deschizătoare de ochi și inimă aceste cursuri, am aranjat ca și voi, părinții care ne treceți pragul aici și care sunteți alături de noi de atâția ani să puteți avea acces la mai multe informații și resurse de comunicare prin metoda ESPERE®.
Astfel, începând cu această lună, vă invităm la câte o mini conferință în comunicare relațională, unde vom discuta toate acele subiecte care ne frământă, care chiar ne ard, care ne fac să ne îndoim de noi ca oameni sau ca părinți, despre acele probleme pe care nu știm cum să le mai depășim.

Relații fericite, familii fericite – întâlniri lunare pentru părinți

sunt femeie si dupa ce sunt mamaPrimul eveniment din seria de întâlniri pe care le pregătim pentru voi este dedicat mămicilor – Sunt FEMEIE și după ce sunt MAMĂ, eveniment în care vom vorbi despre rolurile pe care le are o femeie în viața de zi cu zi – firește și în familie, despre conștientizarea nevoilor proprii, despre cum, când și ce să faci pentru a hrăni relații bazate pe iubire și respect, indiferent că este vorba de iubit sau soț, copil sau chiar părintele propriu. Credem că fiecare femeie are nevoie să se redescopere, să se recreeze și să acționeze constructiv în îndeplinirea nevoilor ei. Urmările? Armonie în familie, încredere și stimă de sine, relații vii și armonioase cu membri familiei, mai multă înțelegere și manifestare a iubirii față de copii.

Când și unde?

Miercuri 20 noiembrie, între orele 18.30 – 21.00 la Hotel Capital Plaza – Bdul Iancu de Hunedoara nr 54, București.
Prețul biletului 40 de lei (pentru plata în avans) și 50 de lei la fața locului. Înscrieri AICI.
 
Sursa featured photo.