Vă invit să profitați de această ocazie ca să le dați un telefon părinților voștri și să le citiți scrisoarea de mai jos. E un telefon pentru viitorul copiiilor noștri urbani.

Nicusor Dan

Dragi părinți,
Mă numesc Nicușor Dan, am 42 ani și candidez independent la Primăria Capitalei.
Parinții mei, Elena și Grigore, sunt pensionari. Trăiesc amândoi în Făgăraș, un orășel simplu însă aerisit și cu oameni cu privirile curate. Au pensii mici: după ce-și plătesc facturile și medicamentele nu le ramâne mare lucru. Le ramân mai degraba griji și nevoi neîmplinite.
Ne vedem rar, dar vorbim des la telefon. Îi ascult când îmi vorbesc despre problemele lor de sănătate, despre pre țurile la alimente și la utilităț i care cresc și despre prietenii care li se împuținează. Le vorbesc și eu, despre cât mă costă între ținerea, despre aglomerația din trafic și lipsa locurilor de parcare, despre maidanezi, despre risipa și corupția din primarii și despre felul în care lupt pentru rezolvarea problemelor ăstora împreună cu colegii mei de la Asociația “Salvați Bucureștiul”. “Și ce-ai salvat,” mă întreaba ei în glumă, “că n-am prea auzit de voi la televizor?”
Am salvat parcurile și spațiile verzi în care bunicii ies să-și plimbe nepoții de invazia construcțiilor ilegale, le spun eu. Am câ știgat 23 de procese împotriva primăriilor din București – am obținut sentințe care obligă primăriile să facă publice contractele aberante prin care s-au plantat panseluțe de zeci de milioane de euro și au fost autorizate construc ții ilegale în parcuri.
Nicusor DanȘtiu că părinții mei nu au prea auzit despre lucrurile astea la televizor. Cred că nici părinții voștri nu au prea auzit.
Zilele trecute unul dintre voluntarii implicați în campania mea mărturisea motivul pentru care s-a implicat: „Fiica mea a crescut și n-am oraș pentru ea”. Toate rezultatele spectaculoase de până acum – și din strângerea celor 53 000 de semnături pentru depunerea candidaturii și din campania pentru Primăria Generală se datorează acestor tipuri de motivații ale voluntarilor implicați – toți își doresc un oraș care protejează, nu unul care agresează.
În speranța că vom crea împreună un oraș mai frumos, administrat cu respect pentru oamenii care trăiesc în el, vă invit să votați pentru campania noastră și să arătăm împreună că suntem mai mulți decât cred ei.

Nicușor Dan