Când UrbanKid.ro era în coacere, împreună cu Uncle M am stat și am definit ce va fi, dar și ce nu va fi niciodată UrbanKid.ro – iar o liniuță de la acest capitol era că vom încerca pe cât posibil să stăm deoparte de cazurile umanitare – pentru că sunt atât de multe și pentru că ni se părea nedrept să ajutăm/promovăm un caz defavorizându-le pe altele.

Cu toții am trecut pe lângă o situație de genul ăsta – un prieten al unui prieten, o colegă de serviciu, o persoană pe care o știm de pe Facebook – au fost pe lângă noi astfel de situații și mereu ne-am zis același lucru – așa ceva nu mi se va întampla niciodată. Dar cu toții am scris în imaginar primele paragrafe pe care le-am pune pe hârtie daca așa ceva ni s-ar întâmpla.

Vorbesc de cazuri urâte – cu operații complicate care se pot face în siguranță doar în străinătate, de transplanturi și alte cele și mai cele. Drama maximă e când pacientul este copil – atunci se rupe ceva în noi – creierul nostru se blochează la gândul că ai noștri copii ar putea fi actori într-o asemenea piesă.

Și sumele sunt în majoritatea cazurilor uriașe. Poți să îți vinzi tot ce ai, să te împrumuți la toți prietenii – și tot nu poți să acoperi nota de plată + tratamentul necesar ulterior.

Nu, acesta nu este începutul unui astfel de articol – nici nu am să vă prezint un caz special – ci un mod de a ne asigura că în caz că ni se întâmplă așa, avem totuși o plasă de siguranță deșteaptă, asumată când eram cu toții bine și care nu ne-a afectat prea tare viața sau bugetul până acum.

Vorbesc despre un pachet complex de asigurări de viață și de sănătate – lucruri care mi-au fost străine până de curând – pentru că “nu, nu mi se va întâmpla niciodată mie” și din lipsă de informare, din lucruri prost înțelese. Pachetul e complex în sensul că e modular și se pot adăuga diferite componente – dar toate lucrurile astea le puteți afla dintr-o discuție mega ok și friendly cu un consultant. Meritați și voi și cei dragi să vă sacrificați o pauză de masă de la corporație să vă întâlniți cu un consultant de asigurări Metropolitan Life. Eu zic că merită!

O asigurare poate acoperi multe nevoi și situații și uneori poate fi copleșitor să auzi de toate sau să te gândești cum să alegi mixul perfect pentru tine și familia ta. Trebui să găseși un răspuns mulțumitor la întrebări de genul “cât să primească ai mei dacă eu dau colțul” — faceți acest excercițiu acum – vă asigur că nu e ușor.

Cea mai simplă și deșteaptă treabă pe care am înțeles-o foarte ușor este Top Protect – powered by Metropolitan Life si Best Doctors. Treaba stă cam așa: pentru o sumă de bani pe care o plătești în fiecare an ești asigurat cu sume de până la 1 milion de euro anual și 2 milioane de euro pe viață, tu și cei dragi ție. Top Protect îți oferă (în caz de nevoie) acces la cei mai buni medici (prin rețeaua Best Doctors) precum și la facilități medicale de top – oriunde mai puțin în România și SUA. Deci ai nevoie de ceva – Doamne feri – pleci la cel mai bun spital din lume pe afecțiunea respectivă și ai bănuți să rezolvi problema – dacă e rezolvabilă.

Cu Top Protect ai asigurată efecturarea la cele mai înalte standarde a următoarelor proceduri:

  • tratamentul cancerului
  • intervenție chiriurgicală de by-pass coronarian (re-vascularizație miocardică)
  • înlocuirea sau corecția valvei cardiace
  • neurochirurgie
  • transplant de organ sau măduvă osoasă de la un donator în viață

Având în vedere că în România 60% din decese sunt cauzate de bori cardiovasculare, 18% de diferite forme de cancer, iar 5% de boli respiratorii – Top Protect ăsta pare să fie exact ce avem nevoie.

Pe lângă milioanele necesare intervenției primești și 100 euro/zi pentru cheltuieli uzuale și după ce te întoci acasă îți este suportat costul medicamentației până în 50.000 euro.

Acum – cu descrierea asta superficială – cam cât credeți că este prima anuală pentru acest gen de servicu – să zicem pentru copii – că pe noi mereu ne-am neglijat. La cam cât apreciați valoarea lui?

Eh bine – costă PE AN, fix cât o ieșire în hypermarket pentru cumpărăturile de 1 săptămâna. Fix cât o cină în doi la un restaurant fițos. Fix cât 2 nopți de cazare la un hotel de 3 stele fără pretenții. Costă 350 lei / an.

Cu 350 lei / an – în caz de ceva – copilul tău are cheltuieli acoperite de până la 1 Milion euro / an. Cam bine, nu? Ah – și mai tare – treaba merge până ce copilul împlinește 23 de ani!

Și bineînțeles că sunt și multe alte tipuri de asigurare – cu componentă invesțională și de capitalizare, pentru a avea pensia asigurată, venituri asigurate pe 2-4 ani de zile în caz de invaliditate sau deces și așa mai departe.

Dar cel mai bine vorbiți chiar cu Metropolitan Life – 021 208 4100 – și vă lămuriți singuri. Nu vă costă decât o pauză de masă.

Și nu, nu mi se va întâmpla nici mie nici vouă.