Am descoperit o comoară digitală. Atât pe calculator cât și ca aplicație de iPhone sau Android, suprinzător excelent de bine construit. M-am suprins mai devreme scriind “suprinzător de bine” și mi-am dat seama că aici e o problemă națională – lucrurile făcute bine ne suprind, ne miră. Nu ne așteptăm să existe ceva bun, mișto, deștept – făcut în România, de români. Suntem atât de gri că rareori mai putem distinge culorile. Iar asta este o problemă în special pentru cei mici – pentru că îi creștem în același spirit – și atunci chiar că nu ne mai facem bine.

asculta.electrecord.com

(dacă încărcați pagina pe mobil veți fi redirecționați către instalare aplicației)

Nu generalizez – nu suntem toți așa. Aplicația Electrecord poate fi de un real folos în descrețirea frunților – o modalitate super la îndemână prin care îi puteți familiariza pe cei mici, cu muzică românească, cu poezii recitate chiar de autori, cu povești și colinde. De când am descoperit-o de azi dimineață răsună casa de Roșu și Negru, Gil Dobrică, Nichita Stănescu. Promit că mai aștept cel puțin 2 săptămâni până la colinde!
Aplicația te lasă să asculți și cu telefonul în standby (ecranul oprit) sau în timp ce folosești alte aplicații. Poți să îți faci playlist-uri cu melodii favorite, să dai share la piese …ce mai e completă și foarte foarte bine făcută. Și GRATUITĂ.  Ah – și poți descărca pe telefon melodiile favorite ca să nu consumit trafic mobil când nu ești pe WiFi. Cireașa de pe tort – poți selecta calitatea audio la 128 kbps sau 320 kbs. Am observat că pe viitor se vor putea și cumpăra melodii, dar încă nu am găsit nimic pe bani în aplicație.
Descopăr aplicația în timp ce scriu acest articol. Vâd că am un cont trial până pe 22.12.2016 și că ulterior voi putea cumpăra abonamente cu 1,99 € pentru o lună, 5,99 € pe lună sau 9,99 € pe an. Păi să îmi fie cu iertare dar 45 de lei pe an cred că ne permitem cu toții să dăm pentru a avea access la această bibliotecă legal, elegant și la super calitate.

Citez din “Despre noi” din aplicație:

Suntem prima platforma de muzica exclusiv romaneasca ce aduce in format digital melodiile si compozitiile celor mai indragiti artisti romani.

ASCULTI aproape un secol de muzica romaneasca – usoara, populara, pop-rock, clasica.

TRAIESTI emotiile, amintirile si spiritul petrecerii pe care le trezeste muzica romaneasca a anilor ’20-’90.

FUNCTIONALITATI:

  • CAUTI PIESELE SI ALBUMELE PREFERATE – in functie de gen, artist, album sau recomandari
  • CREEZI PLAYLIST-URI – adaugi piesele preferate in listele tale si le asculti oricand
  • CUMPERI – orice melodie sau album iti doresti
  • DESCARCI – ia cu tine piesele pe care le indragesti, oriunde, chiar si cand nu ai acces la internet.

UTILIZARE

  • ORICAND – alegi printr-un singur click modul online sau offline
  • ORIUNDE – acasa, pe strada, la birou sau la petreceri
  • CU ORICINE – singur, cu prietenii sau alaturi de cei dragi
  • PE ORICE DISPOZITIV – mobil, tableta, calculator.

De ce Electrecord.com?

Asemenea muzicii pe care o readucem in actualitate, credem in valorile autentice romanesti. E datoria noastra sa pastram identitatea muzicala a romanilor. Si redam stralucirea coloanei sonore a Romaniei, de pe vinil in format digital.

Suntem o echipa de tineri pasionati si inspirati de muzica romaneasca de calitate.

Timp de un an de zile am inregistrat, am digitalizat si am scanat toate melodiile si albumele disponibile in fonoteca celei mai vechi case de discuri romanesti, Electrecord.

Acum va oferim spre ascultare cea mai mare arhiva de muzica adevarata romaneasca, la calitate HD.

Peste 50 de ani de istorie muzicala, peste 20000 de melodii, sute de artisti, mii de albume adunate intr-o singura platforma.

Cele mai cunoscute si frumoase melodii, cele mai apreciate albume, cei mai indragiti interpreti, muzica amintirilor noastre, toate sub un singur nume : www.electrecord.com

BRAVO BĂ ELECTRECORD!