Pe Rovena am cunoscut-o pe vremea cand aveam amandoua 18 ani. Era pe atunci un fel de “umbra” in spatele surorii mai mici, care facea deja modelling. Rovena mergea la orice prezentare de moda, orice eveniment monden, la sesiuni foto si vorbea cu agentii de casting, fara ca noi, cei din jurul ei sa intelegem la ce-i trebuiesc toate astea.
Cand aveam vreo 20 si ceva de ani, eu si inca o buna prietena comuna am tabarat cu gura pe ea. Biata Rovena a stat o noapte intreaga si ne-a ascultat discursurile pompoase, cum ca ar fi cazul sa faca CEVA cu viata ei. La vremea respectiva eu ma faceam inginer (ca am ajuns fotograf este alta poveste…), iar  prietena comuna mergea la o facultate cu nume pompos. Rovena devora Fashion Tv, dormea pe reviste de moda si ne tara dupa ea pe la prezentari de moda. Dar CEVA concret tot nu facea.
Probabil ca la varsta respectiva nici ei nu ii era clar ca avea sa devina stylist. Probabil si daca ne spunea ca asta vrea sa se faca cand va fi mare, i-am fi bagat mintile in cap. Ce este aia sa fii stylist?
Acum o admir! Pentru perseverenta ei, pentru ca nu ne-a scultat si ca si-a vazut neclintita de dragostea ei pentru fashion. Anii in care nu a facut NIMIC altceva decat sa acumuleze imagini, experienta si sa-si formze stilul isi spun cuvantul.
stilist fashion rovena
Drumurile noastre in viata s-au despartit si reintalnit de cateva ori. Ultima data cand ne-am regasit, eu eram gravida cu Catinca, iar Andrei al ei avea deja vreo 9 luni. Am iesit in parc impreuna si am primit primele lectii de schimbat scutece pe banca in parc. Doar ca Andrei, de bucurie ca este cu cucul gol, a facut pipi pe toata burta mea de gravida in 9 luni. Rovena a zambit amuzata si mi-a zis “este doar pipi de baietel”. Pentru mine a fost un soc, dar tinutele ei elaborioase si studiate fusesera de mult tinta trucurilor pe care bebelusii le stiu atat de bine: regurgitat, pipi, sau mancare bine molfolita si apoi pusa ca o stampila pe fustita lui mama. Si totusi Rovena este o zambitoare si arata impecabil oricand, oriunde si la orice ora, si culmea, tot nu ii ia mai mult de 10 min sa se aranjeze.
Nu am cum sa merg la conferinta ei – Stylish Mom, dar daca as fi in tara as merge cu draga inima.
Ba mai mult, as lua-o de manuta, m-as duce cu ea la Mall si as face gaura in cardul de credit. As lasa-o sa ma imbrace din cap pana in picioare, caci cel mai important mi se pare sa stii sa potrivesti tendintele din moda pe formele personale, sa stii sa-ti ascunzi defectele si sa-ti pui in valoare formele frumoase, iar Rovena are un ochi minunat din punctul asta de vedere.