Este înaltă, trasă prin inel și blondă. Ochi mari, adânci, verzi-căprui. Timidă dar aventuroasă. Îi place să fie înconjurată de oameni și, în egală măsură, poate să se joace, cu orele în pământ, în pădure sau în nisip sau în apă. Îi place să-ți țină părul liber și nepieptănat. Sau, din contră, să și-l aranjeze de zece ori pe zi.

Are un stil propriu, pe care și l-a format de mică. Este adevărat că am lăsat-o să-și facă ce combinații a vrut ea. În general, culori multe, texturi diferite. Câteodată unele peste altele. Așa de bine veneau pe ea. Are 8 ani și un pic și are propriul stil. Se vede că trece cumva de copilăria inocentă înspre ceea ce poate fi spiritul ei serios dar și aventuros. Are perioade lungi de timp când nu iese din anumite ”tipare” pe care ea însăși și le-a creat. Câtedoată poartă colanți vara la 40 de grade. Sau rochii vaporoase peste pantaloni de lână, iarna. Întotdeuna trebuie să fie o mică pată de culoare, acolo, pe ea. Nu are o fixație pentru o haină sau pentru o culoare. Îi place doar să le poarte 🙂
Acum câteva zile am fost cu ea să-și aleagă câteva ținute pentru școală. La ea, școala este liberă (chiar așa îi zice și numele) și singura indicație de ”uniformă” este ca hainele să fie cât mai simple, cât mai comode și cât mai puțin ”strălucitoare”. Are 8 ani și un pic și iată ce și-a ales din Carrefour, din colectia TEX “moda cu chef de școală”.



Nu este primul an când, prin luna august, facem o vizită pe la magazine să vedem ce ofertă de hăinuțe găsim și ca ea, să-și aleagă, în limita unui buget, firește și a unor necesități, ceea ce-i place. De ce o las să facă acest lucru, încă de când era chiar foarte mică? Pentru că altfel nu poartă acele haine. Deloc.

Din excez de zel i-am cumpărat lucruri pe care ulterior le-am dat mai departe, pentru că rămăseseră nepurtate, în dulap. Așadar, am încetat să mai fac acest lucru și am lăsat-o să își aleagă singură hainele, să-și facă singură combinațiile. Și eu cred că s-a descurcat foarte bine până acum 🙂
Ținutele alese de Ioana sunt de la TEX și le găsiți exclusiv în magazinele Carrefour. Găsiți multe lucruri frumoase, colorate sau simple, clasice, pentru școală sau pentru orice vreți voi. Și mai au două calități foarte tari: 1. materialele sunt minunate (găsiți produse de calitate – 100% bumbac, de exemplu. Chiar și eco.). 2. prețurile sunt chiar foarte accesibile. Și știu că prețul poate fi de multe ori un stopper pentru că, la cei mici, hainele sau încălțămintea țin foarte puțin (pentru că ori rămân mici ori se rup, se pătează etc). Așadar, chiar vă recomand să faceți o vizită la Carrefour și să vedeți oferta de hăinuțe TEX din magazine, mai ales că anul acesta marca TEX a primit prestigiosul premiu Best Buy Awards, adică este marca numarul 1 de textile cu cel mai bun raport calitate-preț.