De-a lungul vieții noastre de părinți am fost la câteva concerte și festivaluri de muzică, cu copiii. Cu Ioana am început ușor, cu un Leonard Cohen (avea 3 luni și jumătate). Apoi am mai fost la Sting, la concertele de muzică clasică din Piața George Enescu, la Pink Martini, la festivalul Plai din Timișoara, la tot felul de concerte în aer liber. Pe Iancu l-am inițiat și pe el, recent, la un concert ROA.

iancu la roaCum a fost cu copiii la concerte?

Am avut grijă să stăm suficient de departe de scenă/boxe. Am avut grijă să avem la noi tot ce ne trebuie (apă, gustări) și da, ne-au lăsat să intrăm cu ele chiar și acolo unde teoretic nu aveam voie. Am avut haine de schimb, pelerină de ploaie și nu în ultimul rând am avut răbdare multă și foarte puține așteptări. Și a fost minunat.
Ce aș fi vrut să am și n-am avut: căști-antifoane pentru copii. Pentru că au fost momente când mi s-a părut muzica mult mai tare decât ar fi trebuit să fie pentru urechile lor. Acum Ioana e mai măricică și teoretic nu ar mai avea nevoie de astfel de căști. Dar, știu sigur, că la concertul din 17 iulie, de la Robbie Williams vor fi foarte utile, astfel încât să nu îi țiuie urechile toată noaptea. Pentru Iancu mi se par vitale astfel de căști. Când am ajuns la concertul ROA, locul fiind destul de mic, eram destul de aproape de scenă/boxe și am văzut că este deranjat de zgomot. Am ales să mergem mai în spate apoi, dar n-a mai fost la fel. Așa că am zis că nu mai ratăm concerte și locuri bune și luăm antifoane la copii. Singurul lucru de care o să ținem cont va fi aglomerația. Așa că n-o să ne înghesuim prea tare unde e lumea mai entuziasmată ci vom sta mai pe pe margine.
 

De ce căști antifonice pentru copii?

Acestea sunt căștile pe care le vom folosi cu Ioana și Iancu în această vară. După concertul Robbie Williams, următoarea purtare va fi la Festivalul Waha. Dacă trecem cu bine și de acest festival sigur nu ne va mai ține nimic să mergem și prin alte părți/alte țări. Vă ținem la curent 🙂
casti antifon copii roz casti antifon copii verde
 
 
Castile antifonice pentru copii Peltor KID (3M) diminuează nivelul ridicat de zgomot până la un nivel care nu este dăunător, fără însă a izola complet purtătorul de mediul înconjurător. Cupe late şi confortabile, inel de etanşare umplut cu spumă pentru senzaţie plăcută la purtare. Numai 140 g. Aprobare CE. Valoare SNR 27 dB. Adecvate pentru copii până la 7 ani.
Pentru că urechile copiilor sunt mult mai sensibile la zgomotele puternice au nevoie să fie protejate, având în vedere și timpul lung de expunere la zgomot (în cazul concertelor).
De asemenea, mi se par foarte utile și pentru cei mai mici, când adorm, că protejează de zgomot și pot dormi liniștiți. Mi-ar fi plăcut să avem acum doi an, când Ioana a adormit pe un concert de tobe, la Plai Festival.

noi cu maia vidal

Noi cu Maia Vidal

Sunt foarte ușoare (spre deosebire de caștile pentru adulți care sunt mai mari – normal, că sunt pentru adulți și mai grele). Se simte diferența atunci când copilul stă multe ore cu ele pe urechi.
Dacă vă întrebați dacă o să i se potrivească celui mic – răspunsul e da – același model i se potrivește perfect și lui Iancu (10 luni) și Ioanei (6 ani) – după cum vedeți și în pozele de mai jos. Căștile sunt ajustabile și se reglează foarte ușor:
https://www.youtube.com/watch?v=4_z0v6fLp5M
Sunt colorate frumos și deci mult mai multe șanse ca cel mic să le accepte.
 
 

Unde găsim de cumpărat căști antifonice pentru copii?

Căștile se găsesc pe roz-neon sau verde-neon, costă 124 lei și sunt aduse în România de German Electronics de la Oradea – distribuitor Conrad Germania. De la plasarea comenzii durează 8-10 zile până ajung la voi iar de comandat puteți să le comandați chiar din formularul de mai jos. La fiecare comandă se adaugă un cost de 19.90 lei pentru curier. După completarea formularului veți fi contactați pentru confirmare. Veți putea plăti ramburs când ajung căștile sau prin transfer bancar / ordin de plată.
Sfat: Înainte să plasați comanda, întrebați-vă și prietenii/cunoscuții dacă nu vor și ei pentru copiii lor – vă vor mulțumi și economisiți costul de livrare. Căștile sunt comandate direct din Germania și în felul acesta le veți primi împreună, în timp pentru următorul concert.