Maria Kang este mămică a trei copii și fondatoarea Fitness Without Borders. A creat în același timp mișcarea No Excuse Mom: Health Starts At Home, care are drept motto o frază pe cât se simplă pentru unii, pe atât de complicată în realitate: What’s your excuse?

De aici și până la răspunsuri sincere, de la mame și mai sincere, nu a fost niciun pas. Opt, uneori chiar 12 ore pe zi de muncă, ordine și curățenie în casă, educația copiilor, timp petrecut cu cei mici, timp să stai cu partenerul de viață în calitate de soție și nu de mamă, lipsa unui bucătar, a unei menajere sau a unei bone – sunt doar câteva dintre răspunsurile primite de la sute de mămici care, pe bună dreptate, au răspuns sincer la întrebarea pusă de Kang. Totul a pornit nu de la faptul că Kang dorea să promoveze mișcarea în rândul mămicilor, ci de la tonul folosit, care ne duce cu gândul că ar trebui să prioritizăm aceleași lucruri ca și ea. Lăsând la o parte faptul că sportul înseamnă sănătate și vitalitate, faptul că alți părinți prioritizează altceva nu este greșit, sunt doar decizii pe care le luăm fiecare
Adevărul este, desigur, undeva la mijloc, cert este doar faptul că toate mămicile de mai jos care și-au prezentat “scuzele” merită lăudate pentru ceea ce sunt și ceea ce fac.
7 8 6 5 1 2 3 4
 
Surse foto: huffingtonpost.com.