Trebuie să recunoaștem cu toții că cel mai greu moment din zi este dimineața. Cu atât mai mult pentru mămici, pentru că ele sunt cele care se ridică din pat primele și pregătesc cafea pentru adulți, ceai pentru copii, micul dejun pentru fiecare, pachețele pentru școală sau grădiniță și au mereu zâmbetul pe buze până când se dezmeticesc toți ceilalți din casă, ba chiar au și câte o surpriză pentru toată lumea. Cum reușesc? Nici noi nu știm mereu. Când eram copil eram ferm convinsă că e ceva secret în cafea și că licoarea magică și neagră din ceașcă este cea care nu oferă doar energie, ci are o putere care face ca totul să fie posibil de făcut pentru cei care o gustă pe îndelete.
Odată cu tehnologia, diminețile se anunță și mai aromate, ba chiar și un pic mai lungi. Cum ar fi ca odată ce apeși butonul (de multe ori enervant) de Snooze la telefon, aparatul de cafea să știe că trebuie să te trezești și cât tu te mai bucuri de câteva minute de leneveală și ochi semi-deschiși el să pregătească deja o ceașcă de cafea fierbinte, gata să fie savurată în momentul în care ai ajuns în bucătărie? Magic? Nu, nu, se poate, cu o aplicație specială pentru mobil de la Doncafe și un aparat de cafea BEKO ce se conectează cu aplicația mai sus menționată.
Screen Shot 2014-05-01 at 11.19.42 AM
Butonul de Snooze pe care nu-l iubește nimeni se va transforma astfel în cel mai bun prieten. Nu ar mai avea cum să spună nimeni că nu-l folosește pentru că el este practic cel care face cafeaua dis-de-dimineață pentru toată lumea.
Și de parcă lucrurile nici nu se pot anunța mai bine, pe lângă cafea bună gata făcută fix la timp, mai câștigăm și câteva ore de somn. Am scris corect “ore”, căci dacă pe zi Snooze-ul ne salvează 20 minute, atunci pe săptămână el ne oferă 140 minute de somn în plus, iar pe an avem 7300 de minute de somn în plus. Asta înseamnă mai bine de 121 de ore, adică peste 5 zile de somn în plus pe an. Recunoașteți că e vorba despre o adevărată mini vacanță, vacanță cu o cafea bună aproape.
Aparatul este, pentru moment, un prototip Doncafe&Beko, dar nu-i așa că ar fi fantastic ca un aparat și o aplicație dedicată să ne facă și cafeaua și să ne și ofere mai multe momente pentru noi, pentru liniște sau somn?
Să vă explic cum funcționează: când apeși Snooze în aplicația specială de mobil, aparatul de cafea primește un semnal WiFi în urma căruia declanșează prepararea cafelei. Astfel, poti dormi mai mult și, când te trezești cu adevărat, cafeaua ta e deja gata. Practic, pui de cu seara toate ingredientele în aparat și apeși pe butonul special creat să țină cafeaua etanș până dimineața. Apoi îți setezi alarma și când sună la prima ora a dimineții Snooze-ul este de fapt alarma pentru cafeaua care începe să se pegătească de către aparatul de cafea Beko.

Nu știu de voi, dar eu aș vrea să fiu trecută pe o listă de așteptare pentru un astfel de aparat, este visul meu de o viață!