Prima zi de grădiniță sau de școală. Dacă nu este o zi pregătită bine atunci se poate lăsa cu vărsare de lacrimi și cu regete, tocmai de aceea e bine să luați în calcul de la bun început să vizitați înainte de prima zi efectivă școala sau grădinița și să le povestiți copiilor din timp și de mai multe ori ceea ce se va întâmpla.
De ce reacționează ei așa? Este cea mai mare schimbare din viața lor până la momentul cu pricina, fiind prima separare fie ea și pentru câteva ore de casă și de voi, așa că este normal să fie speriați de ceea ce se va întâmpla.
3 pași importanți de ținut minte:
1 – Vizitați școala sau grădinița împreună cu cei mici înainte de ore. Vorbiți în șase ochi cu profesorii sau educatorii și vorbiți deschis despre ceea ce urmează.
2 – Părinții trebuie să demonstreze faptul că au încredere în profesor, pentru că la urma urmei ei vor fi cei care vor lua decizii atunci când cei mici vor începe cursurile. Alegerea unui educator de încredere, care să aibă aceleași crezuri ca și voi, este esențială, întrucât în caz contrar copiii vor primi de multe ori același mesaj dar care are concluzii diferite, iar ei nu vor mai avea confortul și liniștea de care au nevoie pentru a se adapta unei noi etape din viață.
3 – Despărțirile scurte sunt cele mai ușoare. De ce pentru avem tedința ca adulți să lăsăm senzația că și nouă ne pare rău că este la școală / grădiniță și acesta este ultimul lucru de care au nevoie cei mici în acele momente.
Citiți mai multe pe clws.org.
Voi ce alte lucruri ați mai adăuga?
Sursă foto: Claudette/ weheartit.com.