brad de craciunDacă și voi păstrați bradul de Crăciun împodobit o perioadă mai lungă de timp și vă bucurați în fiecare seară de povești lângă el, atunci ar trebui să știți câte ceva despre cum îl puteți păstra verde pentru mai multe săptămâni.
Primul sfat este să nu-l așezați lângă o sursă de căldură, așadar, dacă este poziționat lângă calorifer sau sobă, ar fi cazul să-l mutați cât mai repede, pentru a nu se usca rapid.
Un alt truc care funcționează este să crestați tulpina bradului și să-l așezați într-un recipient cu apă. Foarte important este să aveți grijă mereu ca apa să acopere tăietura. Mai mult decât atât, este bine să schimbați apa o dată la două, trei zile.
Tot legat de apă, luați un pulverizator curat și stropiți bradul cu apă proaspătă o dată pe zi. Aveți grijă să nu stricați ornamentele, iar dacă aveți instalații atunci nu uitați să le scoateți din priză și să așteptați să se usuce bine apa înainte să le porniți din nou.
Instalațiile pornite se pot încălzi și astfel pot deveni chiar ele o sursă de căldură. Alegeți-le pe cele care nu se încălzesc, iar dacă vreți totuși să le păstrați pe cele vechi încercați să nu le lăsați mult timp aprinse.
Pentru a prelungi și mai mult “viața” bradului de Crăciun, încercați să renunțați la ornamentele foarte grele, care pot îndoi crengile lui.
Voi până când vă bucurați de bradul de Crăciun?
Sursă foto: Evelyn/ weheartit.com.