ulei de floare soarelui
Având culoarea chihlimbarului și o aromă ușoară de alune, uleiul de susan era considerat de Herodot ca fiind singurul ulei folosit de babilonieni, datorită proprietăţilor sale deosebite, care îl recomandă nu doar pentru gătit, ci și pentru a fi utilizat în multiple ritualuri de înfrumusețare.
Uleiul extras din “fiica soarelui” vine de pe meleaguri îndepărtate. Cultivată de către azteci, floarea-soarelui a fost adusă în Europa de conchistadorii spanioli, ca plantă ornamentală. Două secole mai târziu, a început extracția uleiului din semințele de floarea-soarelui, a cărui nuanță aurie și savoare seduc deopotrivă copiii și părinții.

Când pot introduce aceste uleiuri în alimentația copilului meu?

Uleiurile vegetale pot fi incluse în alimentația diversificată a bebelușilor după vârsta de 6-7 luni, începând cu o cantitate de 2-3 g la 100 g de supă. Cantitatea de ulei utilizată poate fi mărită progresiv, pe măsură ce ne asigurăm că acesta este bine tolerat de cei mici. Este totodată indicat să consultați medicul pediatru, atât în ceea ce privește momentul introducerii uleiului în alimentație cât și cu privire la tipul de ulei recomandat.
Citiți tot articolul și comentați pe Diversificare.ro.


Diversificare.ro vorbește părinților care vor să crească copii sănătoși. Scriem despre misterul diversificării alimentației, asa cum l-am cunoscut și înțeles noi, odată pornite pe drumul alternativ sau în tandem cu alăptarea. Chiar dacă a fost provocator, ne-am descurcat și vrem să împărtășim experiențele noastre cu părinți care parcurg acum același drum.
Ne documentăm, experimentăm, scriem despre reușite gastronomice și nu numai.
Vă invităm să ne citiți, să ne povestiți întâmplările voastre și să ne provocați cu întrebări la care să vă răspundem cât mai documentat.

Sursă foto: R@jeev/ Flickr.com.