aplicatie-mailO aplicație simplă și colorată, dar mai presus de atât care poate fi controlată de părinți, pentru copiii care vor o adresă de mail doar pentru ei.
Trăim în era tehnologiei, iar asta înseamnă că oricât de mult timp petrecem afară cu cei mici, atunci când ne văd că folosim un telefon mobil, laptopul sau orice alt serviciu online își vor dori și ei să facă același lucru. Mergând pe ideea că oricine poate să aibă o adresă de mail, singurul lucru care ne vine în minte la capitolul “contra” ar fi siguranța celor mici în mediul online.
Says Bolgov este un tătic care a căutat o soluție atunci când Michael, fiul său în vârstă de 7 ani, i-a cerut un cont de email. Tăticul nu a stat pe gânduri și a dezvoltat o aplicație utilă nu doar pentru el, ci pentru toți părinții care se află în această situație: Tocomail.
Părinții sunt cei care fac contul de mail al copiilor (durează cam cinci minute) și în același timp cei care configurează o listă de contacte pe care cei mici o pot folosi atunci când trimit mail. În plus se poate seta o altă listă de contacte către care cei mici pot trimite mailuri, totul pentru a fi cât mai sigur pentru micuți.
Foarte tare este că Tocomail permite nu doar scrierea de texte, întrucât este o aplicație pentru copii, utilizatorii pot desena și trimite desenele sau își pot crea și avatare nostime. În plus, întregul cont este extrem de simplu de utilizat și foarte colorat. Mai mult decât atât, aplicația oferă posibilitatea ca părinții să “arunce un ochi” și pe conținul mailului, adică sunt câteva filtre deștepte care fac ca anumite mesaje să nu ajungă la ochii copiilor, ci mai întâi la părinți.
[Tweet “Aplicație securizată de mail pentru copii”] Aplicația Tocomail este deocamdată gratuită (doar în AppStore, dar în curând va fi lansată și în varianta pentru Android) dar dacă vreți un control mai bun trebuie să scoateți din buzunar 2.99$ pe lună sau 29.99$ pe an. Varianta plătită include o serie de contacte generale, iar mailurile de la aceștia intră în “carantină” și nu ajung în căsuța de mail a celor mici decât după ce un părinte a dat acordul.
În viitoarele variante ale aplicației se anunță multe alte opțiuni pentru securitate, dar odată ce se vor lansa, dăm de veste. Până atunci însă, suntem curioși dacă ai voștri au o adresă de mail pe care o accesează?