Când vorbim despre povești ne gândim automat la basme cu tot felul de povești. Nu este departe nici cartea Hello Ruby care încă nu s-a lansat, dar ce va ieși pe piață în viitorul apropiat, întrucât a primit mult mai mult decât se dorea prin proiectul dedicat kickstarter.com.
Despre ce este vorba mai exact? Linda Liukas și-a petrecut ultimii trei ani învățând copiii despre ce înseamnă programarea, unde începe tehnologia și cum poate aceasta să apropie milioane de oameni. Toate aceste cursuri au fost susținute printr-o organizație non-profit, numită Rails Girls, iar acum Linda trece la pasul următor și vrea să lanseze o carte ce povestește pe înțelesul tuturor despre tehnologie.
Cartea este una cu multe informații, dar și cu povești, veți înțelege imediat de ce spun asta. Hello Ruby o are ca personal principal pe o fetiță pe nume Ruby care își face mai mulți prieteni. Cu un leopard vizitează castele făcute din ferestre, cu pinguinii rezolvă probleme, cu niște roboței mici și verzi organizează petreceri și tot așa. Și da, este vorba despre Snow Leopard, Windows, Linux și Android, numai că totul este înglobat într-o poveste ce face imaginația copiilor să se dezvolte, dar care îi ajută pe cei mici să afle despre tehnologii și cum sunt ele utile în viața de zi cu zi.
cartea hello ruby
Hello Ruby va fi o carte pentru copii de 32 de pagini și va veni și cu un caiet special cu aplicații. Ambele sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 și 7 ani și se doresc a fi fundația copiilor despre tehnologie.
proiect
Despre super-proiectul pentru copii aflați mai multe din clipul de mai jos, iar dacă vreți să fiți printre primii care primesc o ediție specială din cartea informativă cu povești donați o sumă de bani pe kickstarter.com.
Până acum, proiectul a strâns peste 190 de mii de dolari și mai sunt zile bune până la finalizarea perioadei de strângere de fonduri.

V-ar plăcea o astfel de carte? O cosiderați utilă?
Surse foto: kickstarter.com.