Nils Pickert este un tătic din Germania care își susține băiatul de 5 ani, indiferent de deciziile pe care acesta le face. Să vă povestesc însă, pentru a înțelege despre ce este vorba: băiețelul de 5 ani are o soră și, vâzând-o pe aceasta că poartă rochii și fuste, vrea și el să facă același lucru uneori. Pentru a nu atrage privirile oamenilor care nu înțeleg câtă iubire poate să ofere un părinte și că un copil poate avea propriile decizii, tăticul a decis ca atunci când băiețelul său poartă rochie, el să fie îmbrăcat în fustă. Și funcționează de minune, pentru că, spune el, privirile se întorc acum asupra lui, iar el este tare mândru că își susține fiul.
De ce unii cred că este greșit? Eu recunosc că aș zâmbi larg dacă aș vedea și la noi așa ceva, dar departe de mine gândul de a judeca sau de a spune că e ceva greșit. Hainele sunt până la urmă niște cârpe care să ne acopere corpul și așa cum vedem pe stradă tot felul de haine care mai de care mai ciudate și mai sclipitoare, de ce aș judeca un tată îmbrăcat în fustă cu un băiat în rochie? Să fim serioși, ce e atât de GREȘIT și de CONDAMNAT în asta? De fapt este ceva de condamnat?!

Este fiul meu, nu proprietatea mea. Nu-l dețin. Dacă există așa ceva precum a deține o ființă umană, atunci el mă deține pe mine. Eu l-am făcut, am visat că îl am, l-am dorit, acum el este viața mea și eu sunt responsabil pentru el toată viața. L-am învățat regulile și cum funcționează ele, dar nu toate au sens. Nu este ok ca toată lumea să se ia de copilul meu din cauza hainelor, de aceea am decis să port rochie sau fustă, astfel că acea persoană care are o problemă cu asta și simte nevoia să își exprime nemulțumirea poate îndrepta acest lucru către mine – explică Nils Pickert.

Nu-i așa că e minunat și că ne-am dori cu toții curajul său?
Sursă foto: huffingtonpost.com.