1. Cel mai important lucru ar fi să fim avocații copiilor noștri și să nu renunțăm să îi susținem niciodată, în orice ar face. Așa cum nu țipăm la o floare atunci când nu crește, ci o udăm și avem grijă de ea, așa ar trebui să îi susținem și pe cei mici, să îi ajutăm atunci când au nevoie și să le înțelegem nevoile, nu să le oferim soluțiile la problemele pe care noi credem că le au.
  2. Părinții au grijă de părinți! Dacă noi nu suntem fericiți nici copiii noștri nu vor fi fericiți! Cu cât ne vom iubi pe noi mai mult, cu atât mai multă iubire vom avea de oferit. În plus, copiii ne iau drept exemplu și dacă noi nu ne iubim nici ei nu se vor iubi.
  3. Disciplina NU funcționează. Sunt multe cărți despre pedeapsă, cum să îți disciplinezi copiii sau să îi faci să fie cuminți. Să fim serioși, nimeni nu crește un robot, a educa nu înseamnă a învăța să repede anumite acțiuni / fapte / cuvinte / învățăminte.
  4. Toți copiii au nevoie de un loc și de cineva față de care să își exprime liber emoțiile și să fie ascultat. Dacă toată lumea vorbește despre care sunt nevoile copiilor în termen de “grijă” sau “responsabilitate” nimeni nu vorbește despre acel lucru de care au nevoie atât adulții, cât și adolescenții sau bebelușii: cineva care să îi asculte orice nevoie și care să îi înțeleagă.
  5. Să schimbăm papucii măcar pentru o zi. Pentru a-i înțelege pe cei mici cum ar fi dacă ne-am pune în locul lor? Am fi responsabili? Ne-am comporta altfel? Vă spun cu siguranță că NU!
  6. Să nu o luăm personal! Niciun copil nu vrea să supere sau să enerveze pe cineva. Acțiunile celor mici sunt semnale de alarmă, ceva nu funcționează cum ar trebui sau au nevoie de un anumit lucru. Nu au nevoie NICIODATĂ de ceartă, ton ridicat sau pedepse.

Citiți mai multe pe ahaparenting.com.
Sursă foto: kelsey_lovefusionphoto/ Flickr.com.