Situația țării noastre privind reciclarea deșeurilor este una dintre cele mai grave din Europa. Peste 90% dintre deșeuri ajung la groapa de gunoi, în timp ce media în Uniunea Europeană se ridică la peste 24% dacă vorbim despre gunoaiele reciclate care nu sunt depozitate în gropi tradiționale.
De ce este important să ne învățăm copiii să recicleze? Pentru că au grijă de casa loc, mediul înconjurător este casa fiecăruia dintre noi, iar fiecare program destinat copiilor și tinerilor care îi învață despre importanta reciclării înseamnă multe șanse în plus pentru viitorul Pământului și implicit al nostru.
Am descoperit un site cu ajutorul căruia găsim toate centrele de reciclare din țară. Este vorba de Reciclare.info și odată ce ați ales localitatea în care locuiți veți afla toate centrele din apropierea voastră și de asemenea care sunt materialele pe care aceste centre le primesc de la noi.
În altă ordine de idei, aricolul de față nu a fost scris pentru a vă povesti doar despre reciclare, ci pentru a vă arăta ce pot deveni deșeurile reciclate și cum din banale gunoaie se pot realiza instrumente muzicale care sunt puse în valoare de copii:
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fXynrsrTKbI&hl=en_US&version=3]