Am întrebat mai multe mame despre ce nu le place la a fi părinte. O intrebare delicată, la care mă gândeam că nu voi primi răspuns, dar care totuşi după ce a făcut mamele să ridice din sprâncene şi le-a pus pe gânduri, s-a soldat cu câteva răspunsuri. Articolul are menirea să le ajute pe celelalte mame, care simt la fel, să ştie că nu sunt singurele cărora le vine câteodată greu să aibă rolul de părinte.
Alice (27 ani) are un băieţel de aproape doi ani şi spune că deşi se simte un pic vinovată, ar vrea uneori să ia o pauză şi că în suflet orice mamă se gândeşte la acest lucru, la un moment dat. Unul dintre lucrurile care nu-i plac este lipsa de timp, care deşi pare un lucru minor în comparatie cu bucuriile aduse de cel mic, câteodată ai nevoie de timp pentru tine, pentru partener, pentru carieră şi pentru plăceri.
Irina (28 ani) are două fetiţe de 2, respectiv 4 ani şi spune că în primul rând a început să o obosească curcubeul de culori din toata casa, alcătuit din jucării şi haine aruncate la întâmplare, care parcă ar fi fermecate, cum le strângi cum altele le iau locul. Un alt lucru care o deranjează este să gătească în continuu şi faptul că o fărâmă de gând e tot timpul legată de mâncare: “ori gătesc ori mă gândesc la ce să mai gătesc”.
Cătălina (28 ani) spune că s-a schimbat radical de când îl are pe cel mic şi că o mai deranjează din când în când faptul că e ziua prea scurtă şi că, zice ea: “nu apuc să fac tot ce îmi propun sau chiar mai mult şi sunt obosită din cauza orelor puţine de somn”. În rest, pe Cătălina o deranjează câteodată faptul că nu e nimic care să-i displacă în “mămicie”, ba din contra.
Ania (26 ani) are o fetiţă de doi anişori şi spune că totul trebuie planificat din timp, dar că nu-i displace acest lucru şi că s-a obişnuit, dar simte că rolul de părinte limitează libertatea.
Copilul Aurei (34 ani) este deja mărişor, are 9 ani, iar Aura spune că s-a adaptat destul de repede şi şi-a intrat serios în rolul de mămică, încât nu o deranjează mai nimic. Totuşi Aura adaugă că atunci când băiatul ei era mic şi ea meargea la serviciu, o deranja trezitul noaptea.
Marinela (29 ani) este la polul opus, deşi are doi copii de 2, respectiv 4 ani spune că meseria de părinte e faină şi că este fericită că este ajutată foarte mult de soţ şi că ar mai vrea să facă un copil.
Vouă ce nu vă place la faptul de a fi părinţi?
Sursă foto: bfhoyt/ Flickr.com.