Acest proiect este mai mult pentru părinţi, pentru că ei vor avea ceva de furcă din cauza fragilităţii ouălor, dar copiii se vor distra pe cinste.
În afară de ouă, ai nevoie de un burghiu sau o croşetă, o agrafă, un bol şi un prosop.
Să trecem la treabă!
Atunci când cumperi ouă, caută unele cu forma cât mai frumoasă.
Scoate ouăle din carton şi lasă-le timp de o oră să se încălzească puţin, întrucât poţi sufla mai uşor în cele calde decât în cele reci.
Ai nevoie de un mini burghiu (eventual unul cu două capete, unul mai subţire şi unul mai gros) sau o croşetă pentru a face o gaură în vârful oului. Iar ca să faci gaura nu trebuie să pui prea multă presiune, ci burghiul trebuie folosit ca un şurub, pentru a face o gaură perfect rotundă, iar acest lucru ajută la rândul lui coaja să se păstreze fără a se crăpa.
Folosind capătul gros al burghiului se face o gaură mai mare în capatul opus vârfului oului. Foloseşte o agrafă pentru a sparge membrana din jurul gălbenuşului.
Acum urmează partea în care trebuie să sufli in gaură, pentru a goli oul de conţinut. Nu e nevoie să scoţi tot conţinutul dintr-o răsuflare.
De îndată ce oul a rămas fără conţinut, spală-l cu apă şi foloseste burghiul pentru a curăţa găurile.
Pune oul pe un prosop şi lasă-l la uscat.
Fă la fel cu toate ouăle, pune-le în cutia de carton şi lasă-le la uscat pentru câteva zile.
Citește mai multe despre această activitate pe madeinlowell.blogspot.com.
Sursă foto: Sewing Daisies/ Flickr.com.