Veste bună pentru cei care voiau să vadă filmul Microbirth: Fundația Crucea Albă găzduiește pe 20 septembrie premiera în România a filmului documentar Nașterea la Microscop – Microbirth –
Fimul va rula la sediul fundației pe strada Parâng, numărul 43, Sector 1 București începând cu ora 17.30. Costul biletului este de 30 de lei.
MicroBirth-Poster
Informațiile și concluziile științifice prezentate în acest film documentar vor determina atât femeile, cât și cadrele medicale să își reconsidere deciziile personale și profesionale privind nașterea, ca decizii ce pot nu numai să influențeze sănătatea copiilor, ci și însăși viitorul speciei umane.
Potrivit studiilor, rata de nașteri prin cezariană este de 40% în România. Asta înseamnă de patru ori mai mare decât cea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății. O altă cercetare, realizată de Institutul Karolinska, demonstrează că modalitatea de naștere poate produce schimbări în celulele stem ale noului născut.
“În timpul unei nașteri pe cale vaginală, fătul este expus la un nivel crescut de stres, care într-un mod pozitiv îl pregătește pentru viața extrauterină” – Mikael Norman, pediatru și profesor de neonatologie.