educatie financiara
Mai precis, Tykoon este o platformă în care utilizatorii adună economiile, scriu unde dau banii și multe altele.
Compania din spatele aplicației a fost lansată de doi experți în domeniul financiar și al serviciilor conexe (Mark Bruinooge și Doug Lebda) iar cei doi explică faptul că scopul aplicației este “îmbunătăţirea cunoştinţelor în domeniul financiar, de a oferi copiilor o platformă reală, care le permite să înveţe prin experienţe reale

Cu ce se “mănâncă” aplicația mai exact?

Părinții pot oferi copiilor mai multe “task-uri” cum ar fi să-și facă curat în cameră sau să șteargă praful, iar astfel de activități pot fi recompensate cu o mică sumă de bani. De asemenea, se pot seta și niște limite pentru economii. Dacă ai voștri sunt deja mari și au și ei un iPhone, atunci ei pot face fotografii la anumite produse pe care vor să le cumpere și pot trimite cu ajutorul aplicației aceste poze către voi, spre aprobare. Mai mult chiar, cei mici își pot face și liste cu lucrurile pe care și le doresc până la vară sau până la finalul anului.
Ca și concluzie, dacă aveți copii mai măricei și dacă vreți să îi ajutați să facă primul pas către a-și da seama ce înseamnă o sumă de bani și cum pot face economii, aplicația chiar mi se pare faină.
E gratuită, așa că nu aveți de ce să nu o încercați, poate vă vine în ajutor. 🙂
Sursă foto: MJ/TR (´・ω・)/ Flickr.com.