Ați auzit de Sugru? E un material minune care se găsește în absolut orice casă de prin SUA, dar care nu este la fel de cunoscut la noi, probabil d’asta și prețurile destul de ridicate la care-l găsim pentru a fi livrat în România.
Sugru este un material care aderă la multe, foarte multe materiale (de la plastic, la metal sau lemn ori ceramică sau sticlă) și care poate fi modelat ușor, ca o plastilină, astfel că ia orice formă ne putem dori. Unde mai pui că materialul este rezistent și la temperaturi extreme, de la -60 de grade Celsius la +180 de grade. Ceea ce este foarte tare este însă faptul că după ce ne jucăm cu materialul să lipim sau formăm un suport în forma dorită materialul se întărește, dacă-l lăsăm timp de 24 de ore, și devine astfel un fel de cauciuc rezistent la multe, chiar și la spălarea la mașina de spălat.
Ce puteți face su Sugru? De la huse pentru telefonul mobil pentru a lăsa copiii să arunce cu smartphone-ul abia cumpărat în orice perete vor ei fără a exista riscul de a se sparte, până la a lipi încălțările sau jucăriile rupte ori firele de la laptop ori a realiza un suport hand-made în care să țineți cheile de la intrare pentru a nu le pierde prin casă.
Priviți mai jos materialul miraculos:

Și mai fain este că Sugru se curăță repede, așadar nu trebuie să vă faceți griji cu privire la faptul că lucrul lipit sau reparat rămâne așa pe vecie, ci doar cât doriți voi, întrucât materialul este destul de rezistent și nu vă lasă la greu.
Dați PLAY la clipul de mai jos:

Nu-i așa că toată lumea vrea câteva kilograme de Sugru? O cantitate așa mare e destul de scumpă, dar pentru un pachețel care să ajute la câteva proiecte DIY în casă puteți cumpăra de pe site-ul oficial Sugru.ro cu un pic peste 60 de lei la care se mai adaugă 2.18£ pentru transport sau de pe Smuff.ro cu 82 de lei pachețelul.
Sursă foto: steves-digicams.com.