spuma de rasAm tot povestit despre cosmetice sau jucării pe care le putem face în casă, așa că ne-am gândit că de data aceasta este rândul tăticilor să “primească” ceva natural făcut în casă. Și cum numărul cosmeticelor folosite de tătici este clar mult mai redus față de cel utilizat de mămici, atunci nu prea am avut o paleta mare din care să alegem.
De ce aveți nevoie pentru a face spumă de ras în casă:

  • O treime de ceașcă de ulei de cocos,
  • O treime de ceașcă de unt de shea,
  • Două linguri de ulei de măsline,
  • Două linguri de săpun “castile” (îl găsiți în magazinele de cosmetice, dar puteți folosi un sapun lichid cu ulei de măsline, cât mai curat, fără parabeni).

Într-o cratiță lăsați la topit untul de shea amestecat cu uleiul de cocos. Aveți grijă să aveți focul cât mai mic și să amestecați ușor din când în când.
[Tweet “Cum faci spumă de ras în casă, din ingrediente naturale”] Adăugați uleiul de măsline și amestecați ușor până când totul este omogen și închideți focul. După ce se răcește bine, puneți amestecul într-un borcan și lăsați-l în frigider pentru a se răci de tot.
spuma-de-ras
Atunci când totul se întărește, luați cu grijă amestecul cu o lingură, adăugați-l într-un bol și amestecați cu un mixer și săpunul. La final veți avea o spumă de ras 100% bio și 100% home-made.
Spuma de ras se păstrează la frigider și, desigur, este la fel de folositoare și pentru tați, dar și pentru mame din când în când.
Citiți despre mai multe rețete pe mommypotamus.com.
Surse foto: mommypotamus.com.