Doctorii și nu numai ne recomandă să consumăm cel puțin 2l de apă pe zi. Uneori cantitatea e măricică, alteori este destul de puțină, mai ales vara când temperaturile cresc mult, cer este că niciodată nu putem vorbi despre prea multă apă, doar că sunt momente în care parcă am avea chef de orice altceva numai de apă simplă nu.
apa
Am descoperit recent apa aromată. Nu, nu e vorba despre cea din comerț, ci despre cea făcută în casă, care pe lângă faptul că știm sigur cum se face și ce punem în ea arată și într-un mare fel. Ne-am gândit așadar să vă dăm de veste cum puteți aroma și voi câțiva litri de apă (poate așa și cei mici vor fi atrași să bea mai multă). Important de știut, indiferent de ce alegeți, este că frunzele, bucățile de fructe sau de legume trebuie lăsate câteva ore bune în apă, chiar la frigider, asta după ce le-ați pisat bine, pentru a-și lăsa aroma minunată.apa cu castravete

  • Castravete și mentă – jumătate de castravete mare curățat de coajă și tăiat, plus vreo 15 frunze de mentă vă vor da senzația că de fapt beți o limonadă bună la orice oră.
  • Portocală și ananas, plus un pic de rozmarin – umătate de portocală, două felii de ananas proaspăt și un pic de rozmarin și apa se transformă într-un cocktail de arome.
  • Câteva căpșuni sunt de asemenea perfecte pentru apa aromată,
  • Lâmâie cu portocală – o combinație care nu poate greși niciodată,
  • Castravete cu lămâie – perfecte pentru zilele foarte călduroase.

Voi ați încercat? Dacă da, în ce combinații?
Surse foto: instructables.com.