Pentru că mai avem doar câteva săptămâni și intrăm oficial în perioada concediilor și vacanțelor lungi (asta dacă nu a început deja, pentru că am auzit de câțiva care au renunțat la viața de oraș pentru cea de pe litoral sau de la munte) ne-am tot gândit ce facem cu jucăriile preferate ale copiilor. E clar că nu le putem lua pe toate cu noi în bagaj, întrucât ar trebui să umplem tot portbagajul cu ele, dar nici acasă nu le putem lăsa, din motive evidente.
Am descoperit o super-soluție: mapa de activități pentru copii. Aveți nevoie de:

  • O mapă normală pentru documente (din aceea mare, de carton, cu șină),
  • Mai multe pungi cu fermoar sau cu alt sistem de închidere,
  • Un perforator,
  • Jocuri micuțe, cât să intre în pungă și să nu devină mapa foarte voluminoasă.

mapa
Care este următorul past este simplu, nu? Perforați fiecare pungă în parte pentru a o putea așeza în mapă, iar apoi găsiți puzzle-urile preferate, cărțile de desenat sau alte jocuri cât mai plate și micuțe care să intre fiecare în câte o punguță separată.
La final, nu uitați să etichetați fiecare punguță cu numele jocului, va fi mai simplu atunci când veți căuta ceva anume în întreaga mapă.
Dacă vreți să completați mapa, aveți mai jos câteva idei. Prima idee este un șarpe colorat (aflați aici cum se face mai exact) ce se va dovedi de un adevărat succes pentru copii, mai ales dacă ei sunt mai micuți.
Cum vi se pare ideea?
sarpe
mapa4 mapa3 mapa-2
Surse foto: mamapapabubba.com.