A fost odată ca niciodată, o fetiță pasionată de stele, de lună și de lupi. Dar în rândurile care urmează, vreau să vă povestesc despre fetița care visa în fiecare noapte că pornește în călătorii fantastice, alături de pisica ei.
După ce mama îi spunea noapte bună  iar tata îi citea din cartea din care citeau în fiecare seară, fetița își aprindea luminița roșie de la capul patului, îi pregătea mai bine culcușul pisicii, la picioarele ei și, din secunda din care închidea ochii, pleca într-o călătorie nemaivăzută și nemaiauzită: pe Stația Spațială Internațională (ISS), acolo unde, o mână de oameni, nebuni de frumoși și de curajoși, aleg să facă tot felul de lucruri, să trăiască, să cerceteze, să scrie și să povească mai departe, cum este viața la Gravitație Zero. Oh, și nu mai puțin fantastice sunt și poveștile fetiței noastre, cu părul cu totul și cu totul de aur și ale pisicii ei, cu ochii de ciocolată cu lapte.
Într-o seară cu lună nouă, știți voi, atunci când luna este mare mare dar nu se vede deloc de pe Pământ, fetița cu părul de aur și pisica cu ochii de ciocolată au pornit, ca de obicei, în aventura lor pe ISS. Acolo, membrii echipajului le primesc întotdeauna cu bucurie, pentru că, nu-i așa la îndemână, să ajungă în spațiu, un om de pe pământ (și pisica lui).

Fetița este mereu curioasă să vadă ce se mai întâmplă pe acolo. Cum trăiesc membrii echipajului. Cum mănâncă, cum dorm, cum se spală, cum fac sport și, mai ales, cum ies ei la… plimbare…
Într-o seară, a intrat pâș-pâș prin intrarea secretă, pe care numai ea și pisica o cunoașteau. Nu le-a auzit nimeni, nu le-a văzut nimeni. Toți erau ocupați cu ceva foarte important, prea ocupați ca să le observe prezența. Așa că, fetița, a stat ascunsă printr-un cotlon al stației și a ascultat. Membrii echipajului vorbeau despre viața pe Pământ. Despre cât de frumos este aici în spațiu, despre importanța muncii lor și despre cât de norocoși sunt ei că au șansa să trăiască și să povestească despre asta. Pe de altă parte, spuneau că, înainte să ajungă în spațiu, fiecare avea câte o planetă preferată, la care visau și ei, când erau copii. Doar că toți, absolut toți, s-au îndrăgostit iremediabil de planeta Mamă – planeta Pământ, din momentul din care au văzut-o de acolo, de sus. Că nu este nimic pe lumea asta mai frumos decât viața pe Pământ. Și toți povesteau și plângeau de dor și bucurie și recunoștință, pentru că avem o planetă atât de frumoasă, de bogată și mai ales, atât de…cum să zic… perfectă – pentru viață. Și că niciunul dintre ei n-ar vrea să trăiască în altă parte…
Și tot ascultând poveștile lor și îngrijorările lor (pentru că de acolo, din spațiu, poți să vezi lucrurile mult mai detașat), fetița cu părul de aur și-a dat seama că are și ea o misiune foarte importantă. Nu degeaba a ajuns ea să stea de vorbă cu oamenii aceștia minunați care trec prin multe încercări (și fizice și emoționale), care petrec mulți ani să se pregătească pentru a merge în spațiu (vreo 5 ani, cam așa…), oameni care riscă foarte mult și foarte multe pentru a cerceta viața în spațiu, pentru a transmite oamenilor de pe pământ informații importante și prețioase.

Și pentru că fetița a realizat că are o misiune importantă, s-a întors în noaptea aceea acasă, și-a strâns pisica în brațe și i-a șoptit: noi două putem să facem ceva. Suntem noi mici dar lasă, o să creștem și o să facem și noi ceva important pentru planeta noastră. Putem începe cu pași mici, de exemplu: putem să o ascultăm pe mama când ne zice că: plasticul mergem într-un sac, sticla în alt sac și cartonul în altul. Așa reciclăm gunoiul. Adică îl punem frumos, pe categorii iar el ajunge în locuri în care este refolosit, ca să nu se mai taie copaci pentru hârtie, să nu se mai producă atâta poluare pentru o simplă pungă de plastic de cumpărături. Apoi, putem să avem grijă de plantele și copăceii din grădina noastră sau din pădurea din apropiere. Tot ce este viu în jurul nostru ne ajută și pe noi să fim vii. Așadar, știu, că poate nu pare mare lucru, dar dacă eu am grijă de câțiva copăcei sau mai ajut și eu, să mai plantăm alții și le vorbesc și prietenilor mei despre toate acestea și ei, la rândul lor vor avea grijă, de copăceii lor…și tot așa… suntem mulți copii, o să facem ceva chiar important, fiecare separat și… împreună.
Știți ceva? Pentru o fetiță de 8 ani și pisica ei… a fost o noapte frumoasă, cu vise magice și puteri deosebite. Pentru că, nu-i așa, este nevoie, din când în când, să faci câte o călătorie fantastică pentru a învăța ceva foarte valoros: ce poți tu să faci, acum, indiferent de cât de mare sau cât de mic ești, pentru Planeta Pământ.
Din ziua aceea, fetița și pisica ei au început să își pună în aplicare planul, misiunea. Și-au continuat călătoriile fantastice în spațiu și s-au întors cu multe învățăminte și idei importante. Poate, cu altă ocazie, o să vă mai povestesc despre ce au mai văzut sau învățat ele două, acolo, pe Stația Spațială Internațională.
Povestea aceasta a apărut din dragostea fetiței noastre – Ioana – pentru lumea din spațiu și lumea de pe Pământ. Pentru fascinația pentru oamenii care trăiesc acolo, sus. Pentru luminița aceea mică, ce se mișcă repede pe cer, noaptea, din când, în când, și pe deasupra casei noastre 🙂
Mulțumim BIC Kids pentru că ne-ai dat ocazia să punem pe hârtie un vis și o poveste (aproape reală). Tema: să desenăm împreună viitorul copiilor noștri. 
Mai jos vedeți de unde a început totul.


Aici puteți urmări aventurile celor care trăiesc pe ISS. Și aici găsiți aplicația Sky Guide pe care o folosim să urmărim ce se mai întâmplă pe cerul nostru de la Brașov (planete, constelații, stele, meteoriți și, mai ales, ISS).


2 seturi de desen BIC – CONCURS

Avem un cadou frumos pentru doi copii: 2 seturi de desen formate din:

  • creioane colorate
  • creioane cerate
  • markere de colorat
  • creioane grafit
  • stilou EasyClic
  • Pic BIC

Vă asigur că cei mici vor fi absolut încântați. Ai noștri au fost 🙂

Ce trebuie să faceți

  1. Să invitați copiii într-o călătorie fantastică în lumea poveștilor.
  2. Să alegeți (împreună cu copiii, dacă vreți) o poveste pe care să le-o citiți. Puteți să vă inspirați și din Poveștile citite de părinți.
  3. Copiii să conceapă un desen după poveste (pot să folosească orice fel de instrumente de desenat și colorat).
  4. Puneți poza într-un comentariu, mai jos, împreună cu numele copilului, copiilor și povestea desenată. Puteți urca fotografiile pentru concurs pe https://imgur.com/ și apoi postați linkul mai jos. Sau dacă vă este mai ușor pe pagina noastră de facebook, vă așteptăm aici.

Peste fix o săptămână, adică vineri seara, vom alege cei doi câștigători și vă dăm de veste.
Simplificăm și prelungim. Vrem o poză cu un desen făcut de cel/cea mic/mică. Ai mai multe variante, important e doar să ajungă poza cumva la noi.

  • poți să o urci pe imgur.com și să ne lași linkul în comentarii
  • poți să o pui pe Facebook sau pe Instagram cu hashtag-ul #UrbanKIDBIC și să ne spui într-un comentariu de ea
  • poți să ne-o trimiți pe mail la hello at urbankid punct ro

Vă puteți înscrie până Vineri 22 Septembrie, ora 13:00. Seara anunțăm câștigătorii
Spor și succes! 🙂