Eu am primit-o cadou de la niște oameni simpatici, dar i-am “dat târcoale” și am pus informațiile cap la cap, mai pe scurt nu m-am lăsat până nu mi-am dat seama cum se poate face în casă. E simpatică, poate fi botezată cum vreți voi și cei mici vor fi cu ochii pe ea timp de multe zile, până când îi va crește păr mult și des, precum îl avea Ileana Cosânzeana.
Aveți nevoie de:

  • Niște dresuri vechi, dar de mătase, pentru a fi cât mai fine, dar în același timp cu țesătura deasă,
  • Talaș – dacă nu aveți o rozătoare pe acasă îl găsiți în pet shop-uri sau la supermarket și costă până în 10 lei o pungă vidată,
  • Grâu,
  • Nasturi + ață colorată.

jucarie_2
Se taie o bucată de dres în care așezați ușor un pumn zdravăn de talaș. În partea de sus așezăm ușor puțin grâu și apoi strângem dresul bine, ca nu care cumva să iasă talașul când până la final.
jucarie_3
Mai avem de lipit în loc de ochi nasturi (sau poate chiar aveți niște ochi de la păpuși mai vechi) și să-i facem o gură zâmbăreață cât mai simpatică. Dacă nu vreți să vă complicați atunci renunțați la urechi și nas, nu acestea sunt importante, ci podoaba capilară.
jucarie_4
Nu mai aveți nimic de făcut decât să puneți apă într-un pahar și să lăsați jucăria în pahar până când podoaba capilară începe să crească cât mai bogată.
Iată:
jucarie_5