Bradul de Crăciun poate să stea verde și “vesel” la noi în casă, cu tot cu globulețe și beteală pe el dacă urmăm mai mulți pași simpli, precum cei de mai jos:

  • Niciodată nu trebuie să ținem bradul lângă o sursă de căldură, așadar este de preferat să nu-l poziționăm lângă calorifer sau sobă ori șemineu, chiar dacă imaginea bradului împodobit lângă sobă este de vis.
  • Bradul are nevoie de apă, de aceea este indicat să pulverizăm niște apă rece pe crenguțele lui zilnic, apa se absoarbe și prin pinii lui. Atenție mare însă, toate instalațiile trebuie date jos înainte de a pulveriza apa.
  • Tot legat de apă, e bine să punem bradul într-un vas cu apă, numai că este important ca trunchiul să fie un pic crestat, astfel ca apa să intre mai bine. Apa din vas ar trebui schimbată cât se poate de des, pentru a fi cât mai rece.
  • Și decorațiunile sunt foarte importante, mai ales instalațiile de iluminat. Dacă beculețele sunt prea puternice ele vor produce foarte multă căldură și vor dăuna bradului.
  • Voi ce alte sfaturi mai aveți pentru a păstra bradul verde cât mai mult timp?

Sursă foto: ShedBOy^/ Flickr.com.