În zilele noastre, când auzim ideea de reciclare la tot pasul, de ce să nu prelucrăm și jucăriile vechi și să le transformăm într-unele noi, care să aibă chiar și un alt scop.
Am găsit o activitate care presupune folosirea unor cuburi de lemn pentru o îndeletnicire care are ca rezultat atât o jucărie cât și niște obiecte de deocr. Teoretic, se folosesc cuburi noi de lemn, dar dacă aveți acasă unele vechi și copilul nu se mai joacă cu ele sunt numai bune pentru acest proiect. Ideea este să lipiți fotografii cu cei din familie, litere și hârtie colorată, cu diverse modele. Ideea literelor este să formeze un mesaj sau eventual numele de familie sau prenumele copilului, atunci când cuburile sunt aranjate într-un anumită ordine.
Fiind o activitate mai complicată, care implic[ mult lipici și un cutter, acest atelier este recomandat părinților, iar copiii se pot uita în timp ce părinții lucrează, știind totuși că rezultatul final este pentru ei.

De ce aveți nevoie

  • Coală de hârtie cu model sau uni
  • Cuburi de lemn
  • Pensulă
  • Fotografii printate
  • Litere
  • Un cutter
  • Un lipici bun

Literele le puteți decupa de prin reviste, eventual de pe coperțile acestora, ca să fie puțin mai groase.
Se începe prin tăierea colii de hârtie astfel încât să se potrivească pe suprafețele pătrate ale cuburilor. Fotografiile este bine să le decupați puțin mai mici decât suprafetele pătrate, cu un centimetru mai puțin, de exemplu.
Folosind o pensulă, se aplică lipiciul pe suprafetele cubului, după care se aplică pe unele fețe bucățile de hârtie decupate, pe altele fotografiile, iar pe altele literele. Dacă cuburile au vreun desen pe ele e bine să puneți pe toate fețele hârtie colorată. Presați cu ajutorul unei role sau unei pensule cu burete pe fotografie, hârtie sau literă, pentru ca lipiciul să prindă cât mai bine.
Copilul se poate juca cu aceste cu cuburi, iar după, voi le puteți transforma într-un obiect de decor.
Ce ziceți, faceți și voi?
Citește mai multe pe ayummymommy.com.